DEH

DEH

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                
Αλλαγή ωραρίου εργασίας

 Συνάδελφοι - ισσες

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την προοπτική της ΔΕΗ η οποία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ποικιλώνυμων οικονομικών συμφερόντων - η εκποίηση, η διάλυσή και το ξεπούλημα της είναι στην επικαιρότητα - η αλλαγή του ωραρίου απασχόλησης, από την 1η Σεπτεμβρίου 2011 δεν εξυπηρετεί  καμία ανάγκη των καταναλωτών και των εργαζόμενων.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη μονομερώς χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης και ενημέρωσης των εργαζομένων και χωρίς να συνοδεύεται από τεκμηρίωση, για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης στην «πρώτη γραμμή» του Ενεργειακού
Κέντρου - σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες - αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αβεβαιότητα και απογοήτευση για το αύριο.

Οι εργαζόμενοι ήταν όλα αυτά τα χρόνια, παραμένουν και σήμερα αλλά και στο μέλλον, το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΔΕΗ. Είναι αυτοί που στηρίζουν και κρατούν όρθια την Επιχείρηση με πλήρη συνείδηση ότι επιτελούν κοινωνικό έργο.

Αυτό που σήμερα απαιτείται είναι η στήριξη και διασφάλιση του πρωταγωνιστικού ρόλου της Επιχείρησης ως Ενιαία, Καθετοποιημένη με Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Στη βάση αυτή επιβάλλεται η Αναδιοργάνωση και ο Εκσυγχρονισμός της που θα συντελέσει στη βελτίωση και στην πιο αποτελεσματική παραγωγή έργου προς όφελος των καταναλωτών και της κοινωνίας και όχι η αλλαγή ωραρίου εργασίας.

Η αλλαγή του ωραρίου απασχόλησης αποτελεί το πρώτο βήμα για την υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και εντάσσεται στις γενικότερες αντεργατικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής στα πλαίσια των Μνημονίων (μειώσεις μισθών, αλλαγή ΚΚΠ/ΔΕΗ, κατάργηση ΣΣΕ, κ.λ.π).

Δεν αποδεχόμαστε μονομερείς, αυταρχικές αποφάσεις της Διοίκησης που καταργούν ρυθμίσεις που έχουν συνομολογηθεί μέσω Συλλογικών Συμβάσεων.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης καλεί τη Διοίκηση της Επιχείρησης να επανεξετάσει και να μην προχωρήσει στην απόφαση εφαρμογής του νέου ωραρίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο να συνεχίσουν το μέχρι σήμερα ωράριο απασχόλησης.

Καλούμε όλα τα Σωματεία του χώρου σε συντονισμένες ενέργειες στήριξης των εργαζόμενων έτσι ώστε να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  Δ.Ε.Η  ΜΕΓ/ΛΗΣ



ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΜΕΓ/ΛΗ:  25 - 7 - 2011                                                                                                      
Αρ.  Πρωτ.:  1318
Προς:    Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε : κ. Αρθούρο Ζερβό
Θέμα:   Αλλαγή ωραρίου εργασίας  -  Απόφαση ΔΝΣ/ΔΕΗ (128/2011)

 Κύριε Πρόεδρε, 

 Σε μια κρίσιμη περίοδο για την προοπτική της ΔΕΗ η οποία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ποικιλώνυμων οικονομικών συμφερόντων - η εκποίηση, η διάλυσή και το ξεπούλημα της είναι στην επικαιρότητα - η αλλαγή του ωραρίου απασχόλησης του προσωπικού, από την 1η Σεπτεμβρίου 2011 μας προξενεί τεράστια ερωτηματικά. 

Σας γνωρίζουμε ότι στην Μεγαλόπολη από την έναρξη της λειτουργίας του έργου της Επιχείρησης το προσωπικό ημέρας στα Ορυχεία του ΛΚΜ και τις Μονάδες των ΑΗΣ εργάζεται με ωράριο 07:00 - 15:00 και το προσωπικό εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) στα Ορυχεία και τις Μονάδες εργάζεται με ωράριο 07:00 - 15:00, 15:00 - 23:00 και 23:00 - 07:00.

 Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης στην «πρώτη γραμμή» του Ενεργειακού Κέντρου - σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες - αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν αβεβαιότητα και απογοήτευση για το αύριο.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που εξυπηρετεί η παραπάνω απόφαση η οποία ελήφθη μονομερώς χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης και ενημέρωσης των εργαζομένων και χωρίς να συνοδεύεται από τεκμηρίωση, για την ορθότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Οι εργαζόμενοι ήταν όλα αυτά τα χρόνια, παραμένουν και σήμερα αλλά και στο μέλλον, το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΔΕΗ. Είναι αυτοί που στηρίζουν και κρατούν όρθια την Επιχείρηση με πλήρη συνείδηση ότι επιτελούν κοινωνικό έργο.

 Αυτό που σήμερα κατά την γνώμη μας απαιτείται είναι η στήριξη και διασφάλιση του πρωταγωνιστικού ρόλου της Επιχείρησης ως Ενιαία, Καθετοποιημένη με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα και στη βάση αυτή επιβάλλεται η Αναδιοργάνωση και ο Εκσυγχρονισμός της που θα συντελέσει στη βελτίωση και στην πιο αποτελεσματική παραγωγή έργου προς όφελος των καταναλωτών και της κοινωνίας και όχι η αλλαγή ωραρίου εργασίας.

 Κύριε Πρόεδρε, 

 Η παραπάνω Απόφαση σας είναι φανερό ότι θα δημιουργήσει:

Δυσλειτουργίες μεταξύ των διαφόρων Τμημάτων των Υπηρεσιακών Μονάδων (πρωινή βάρδια - ημερήσιοι εργαζόμενοι).

Προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων που έχουν ρυθμίσει τη ζωή τους με βάση το υφιστάμενο ωράριο όταν μάλιστα κατά τα 2/3 διαμένουν εκτός του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης (Τρίπολη - Καλαμάτα) και ως εκ τούτου χρειάζονται τουλάχιστον μια (1) ώρα να φτάσουν στα σπίτια τους και προφανώς θα προκύψουν και δυσκολίες στα δρομολόγια των λεωφορείων.

 Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης για τους παραπάνω λόγους θεωρεί αναγκαία την επανεξέταση της Απόφασης σας, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης, τον προγραμματισμό των συναδέλφων και την προσωπική και εργασιακή τους υπόσταση.

  Για  το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  Δ.Ε.Η   ΜΕΓ/ΛΗΣ


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ  Ι.                                                         ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ  Κ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 

 Γ. Δ/ΑΝ. Π.Ο.: κ.  Τριανταφύλλη  Γ.
Γ. Δ/ΟΡ.:  κ.  Νικολακάκο  Π.
Γ. Δ/Π.:  κ.  Κοπανάκη  Ι.
Διευθυντή ΑΝ.Π.: κ.  Δαμάσκο Γ.
Διευθυντή ΛΚΜ: κ. Κουστέρη Π.
Διευθυντή ΔΕΘ: κ. Παναγιάρη Ε.
Διευθυντή ΔΜΚΘ: κ. Καραγιάννη Φ.
Διευθυντή ΑΗΣ - Μ: κ. Κάππο Β.
Διευθυντή ΑΗΣ  Μ - Β: κ. Λαμπρόπουλο Λ.
Διευθυντή ΚΜΕΕ/Μ: κ. Γκιργκινούδη Χ.
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: