DEH

DEH

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

«Η ΕΝΩΣΗ» ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Τα γραφεία του Σωματείου ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ « Η ΕΝΩΣΗ » επισκέφτηκε η πρόεδρος της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Τέθηκαν από το προεδρείο του σωματείου μας  μια σειρά προβλημάτων και ζητημάτων, που απασχολούν τους εργαζόμενους , την επιχείρηση και την τοπική κοινωνία  όπως:

- Η απελευθέρωση της Η/Ε
- Η κατάσταση του ασφαλιστικού μας φορέα –ΤΑΥΤΕΚΩ/ΔΕΗ.
- Η κατασκευή των νέων μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας
- Οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών
- Η διάνοιξη των νέων ορυχείων
- Οι προσλήψεις στην επιχείρηση
- Το περιβάλλον
Η « ΕΝΩΣΗ » υποστήριξε με σταθερότητα τις θέσεις της, που ταυτίζονται με τις θέσεις της
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στο θέμα της απελευθέρωσης της Η/Ε.

Είμαστε αντίθετοι στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών σταθμών σε ιδιώτες.

Επιμένουμε ότι ο λιγνίτης είναι και θα πρέπει να παραμείνει το εθνικό μας καύσιμο.

Ζητήσαμε από την κ. Μπακογιάννη να στηρίξει τον ενεργειακό σχεδιασμό για την κατασκευή νέων λιγνιτικών αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μονάδων.

Την ενημερώσαμε επίσης ότι εάν οι ιδιώτες θέλουν να κατασκευάσουν λιγνιτικές μονάδες, λιγνιτικά κοιτάσματα υπάρχουν στη Δράμα, Ελασσόνα  και θα μπορούσαν να τις κάνουν εκεί.

Η κ. Μπακογιάννη ενημερώθηκε επίσης για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει ο ασφαλιστικός μας φορέας με τη μη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους.

Επίσης θέσαμε στην κ. Μπακογιάννη το σοβαρό πρόβλημα του περιβάλλοντος.

Η Πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ μας απάντησε ότι, είναι υπέρ της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας με όρους που  θα διασφαλίζουν και θα προσθέσουν θέσεις εργασίας, την διασφάλιση  του Ασφαλιστικού   των εργαζομένων και  το περιβάλλον.

Συμφώνησε μαζί μας ότι η παραχώρηση του 17% με την τωρινή χρηματιστηριακή αξία της μετοχής της  ΔΕΗ με 5,5 ευρώ , είναι ξεπούλημα και έγκλημα εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Για  την τραγική κατάσταση που υπάρχει στον Ασφαλιστικό μας φορέα, της καταθέσαμε στοιχεία και   η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε μετά το αίτημά μας να καταθέσει  επερώτηση στη βουλή, συμφωνώντας ότι, το ζήτημα του ασφαλιστικού είναι πρωτίστης σημασίας  για τους ασφαλισμένους.

Για το θέμα του περιβάλλοντος  επισήμανε ότι, είναι αναγκαίο να υπάρξουν οι κανόνες της προστασίας περιβαντολλογικών όρων για την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, επίσης αναφέρθηκε και στην υποχρεωτική αποκατάσταση των εδαφών.

                                                                                                                                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                                           ΕΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: