DEH

DEH

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Εδώ καράβια χανόνται-βαρκούλες αρμενίζουν

του Πασχάλη Τσολάκη
απο την μόνιμη στήλη
στο kozan.gr
Σε λίγο καιρό κλείνουν 2 χρόνια σοσιλιαστικής διακυβέρνησης , ενώ σε λίγες μέρες θα τιμηθεί από το κυβερνών κόμμα η ιδρυτική διακήρυξη 3 Σεπτέμβρη.
«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Ο λαός αποφασίζει και η κυβέρνηση εκτελεί. Τιμές Αθηνών και όχι Βρυξελλών. Η Εθνική περιουσία ανήκει στον λαό και σε κανέναν άλλον. Πάλη ενάντια στους κερδοσκόπους και τους μεσάζοντες. Εθνικά – κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα δεν παραχωρούνται και δεν καταργούνται. Εργασία σε ανθρώπινο περιβάλλον και αξιοπρεπή μισθό»
Αυτά και πολλά άλλα έλεγε η περιβόητη διακήρυξη.
Θα βρεθεί κανένας λαλίστατος «μάγκας» να δώσει στους τροϊκανούς αυτήν την διακήρυξη τώρα που έρχονται για πολλοστή φορά στην Αθήνα! Θυμάται κανένας μεταλλαγμένος τίποτε από όλα αυτά ή υπάρχει κάποιος «παλιομοδίτικος» να τα υπερασπιστεί!
Κατάργηση δώρου Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος Αδείας! Προνομιούχα η εργατική τάξη και έπρεπε να γίνει ανακατανομή του πλούτου! Μεσοπρόθεσμο! Άλλη ανακατανομή! Βενζίνη – πετρέλαιο – παροχές υπηρεσιών και αγαθών στα ύψη. Άλλη ανακατανομή! Αύξηση του Φ.Π.Α. Γράψαμε ότι οι εργάτες και οι υπάλληλοι ήταν προνομιούχοι. Επομένως με το Φ.Π.Α επέρχεται δικαιοσύνη. Φέρτε- Πίσω- Αγαθά!
Δημόσιες επιχειρήσεις και κρατική περιουσία στο σφυρί! Και τέλος (τέλος δεν υπάρχει ή μάλλον πάτος στο βαρέλι δεν υπάρχει) αλλά ας πούμε τέλος ο Τρόικα και οι αγορές αποφασίζουν και η κυβέρνηση εκτελεί. Είναι το μόνο σύνθημα που εφαρμόζεται. Απλά δεν αποφασίζει ο λαός. Σιγά να μην αποφασίζουν οι ταπεινοί και οι καταφρονημένοι! Ακόμα και στις ταινίες του Ξανθόπουλου οι ισχυροί αποφάσιζαν.
Κι ενώ όλα αυτά και πολλά ακόμα κάκιστα και αντικοινωνικά συμβαίνουν στην χώρα, κι ενώ η ΔΕΗ οδεύει κι αυτή να έχει την τύχη του ΟΤΕ (Για δεκαετίες οι κολοσσοί και στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης) το συνδικαλιστικό κίνημα κήρυξε «Επανάσταση»!
Επί δέκα μέρες οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είχαν οπλίσει κι είχαν σηκώσει τα «όπλα» του αγώνα (ύστερα από προτροπές και μεγαλοστομίες των ηγετών τους) ξαφνικά τους ήρθε η εντολή να κατεβάσουν τα όπλα. Κι επειδή τώρα δεν μπορούν να τους πουν να τα ξανασηκώσουν, κάποιοι τοπικοί ηγέτες (με υψηλές φιλοδοξίες) είπαν να σηκώσουν όχι τα όπλα , αλλά τις μπάρες των διοδίων! Είναι η νέα τακτική αγώνα προφανώς! Πολλές φορές πληρώνει κάποιος και δεν μπορεί να διαφημιστεί. Η πρακτική αυτή απόδωσε τα μέγιστα. Η σύλληψη (μεθοδευμένη άραγε) ήταν η καλύτερη διαφήμιση! Κ΄ποιοι μάλιστα προκαλούσαν ή παρακαλούσαν να συληφθούν κι αυτοί. Ακροβάτες με δίχτυ ασφαλείας κάτω και κότες χωρίς δίχτυ, γιατί κάτω καραδοκεί το χάος και ο Κέρβερος!
Αλήθεια, αυτός ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γραμματέας του Σπάρτακου πως συνόδευσε εκεί τον πρόεδρο. Μέχρι τώρα μόνος του έπαιζε ο πρόεδρος. Εντάξει γνωστό το ότι η ΔΑΚΕ (μη ρωτάτε τώρα ποια ΔΑΚΕ η ένα η δύο ή η τρία!) ήταν πάντα το βαλιτσάκι του προέδρου και το ίδιο θα γίνει και με την νέα αλλαγή! Που το κακό, εδώ κοτσάμ Ντόρα και Καρατζαφέρης είναι τα βαλιτσάκια του ΓΑΠ και τελευταία πάει να γίνει κι ο Αντώνης.

Για αυτό υπάρχουν οι μάγκες και οι κόττες. Και η στήλη αυτά που γίνονται τα πρόβλεψε πριν τις εκλογές. Τώρα, (το γράφαμε εμμέσως διακριτικά, τώρα το γράφουμε ευθέως και θα το γράψει και η ιστορία, ότι Παλικάρι ήταν ο Καραμανλής. Είναι προσεκτική η στήλη. Δεν γράφει η Ν.Δ. Όνομα αναφέρει. Τώρα όλοι ξέρουν ποιοι κάνανε τις τηλεφωνικές υποκλοπές και γιατί και όλα τα περίεργα που συνέβαιναν επί Καραμανλή.

Τώρα ξέρουν όλοι ότι ο Καραμανλής πλήρωσε τις εθνικές επιλογές του. Αγωγός, ρωσική προσέγγιση, όχι σχέδιο Ανάν. Και η μεγάλη βόμβα που σήμανε και το τέλος του το ΒΕΤΟ. Τώρα όλοι ξέρουν γιατί οι πίσω από όλα αυτά επέβαλλαν τον Παπανδρέου συνεπικουρούμενο από τα δεκανίκια κάποιων δεξιών! Ποιοι άραγε κάνουν ότι δεν ξέρουν και ότι δεν καταλαβαίνουν και που θα οδηγηθούμε!

Υ.Γ
Η πλημμυρίδα κουβαλάει πτώματα εργατικών και κοινωνικών κεκτημένων με αίμα και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Κι οι προστάτες αυτών κάθονται τώρα και περιμένουν την άμπωτη να τα μαζέψουν! Η κηδεία τους σίγουρα θα είναι φαντασμαγορική και εξαίσια με επίσημους καλεσμένους τους θύτες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: