DEH

DEH

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Φλώρινα: Μουσική διαμαρτυρία στο Βαλτονέρι για τη δραστηριότητα του ορυχείου της ΔΕΗ




Μουσική διαμαρτυρία, με στόχο να ακουστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο οικισμός Βαλτονέρου στη Φλώρινα, από τη δραστηριότητα του ορυχείου της ΔΕΗ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού.        Η μουσική διαμαρτυρία διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά από τον Σύλλογο Πληττομένων Βαλτονέρου Ορυχείου Αμυνταίου. Ο Στάθης Δρογώσης, ο Κώστας Τηλαβερίδης και τα Χαμένα Όνειρα θα ταξιδέψουν τους κατοίκους μουσικά, σε μία ξεχωριστή βραδιά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του περιβαλλοντικού συλλόγου της περιοχής, τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκδήλωση θα διατεθούν για την αγορά ενός μηχανήματος που θα μπορεί να μετράει τη μόλυνση του Βαλτονέρου και των γύρω χωριών της Φλώρινας σε καθημερινή βάση.
Οι κάτοικοι του οικισμού ζητούν μετεγκατάσταση, υποστηρίζοντας πως εξαιτίας της δραστηριότητας της ΔΕΗ υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους, ενώ από τα ρήγματα που δημιουργήθηκαν με την αποστράγγιση των νερών τα σπίτια τους έχουν υποστεί ρωγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: