DEH

DEH

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΕΤΕ/ΔΕΗ: "ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ"

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες. Είναι ήδη γνωστό πως η Διοίκηση της ΔΕΗ με πρόσφατη εγκύκλιο που κοινοποίησε στις υπηρεσιακές μονάδες, προχώρα από 1ης Σεπτεμβρίου 2011 στην αναπροσαρμογή του ωραρίου απασχόλησης προσωπικού.
Επ’ αυτού και προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές ή παρερμηνείες επιβάλλεται να αποσαφηνίσουμε της θέση μας, τονίζοντας τα παρακάτω:
Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ, δεν υπάρχει κανένα σημείο σύνδεσης ανάμεσα στις εργοδοτικές επιδιώξεις, τις οποίες υπηρετεί το ‘’αναμορφωμένο ωράριο απασχόλησης’’, με τις ανάγκες του καταναλωτικού
κοινού και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η αξία και το έργο των τεχνικών, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται ή εξαρτάται από την ώρα προσέλευση– αποχώρησης. Κρίνεται και αποδεικνύεται καθημερινά από τον πλούτο που παράγουν,με τη μορφή των υπηρεσιών, που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες.
Κατά συνέπεια, η όποια μονομερής απόφαση για αναπροσαρμογή του ωραρίου, δεν προσθέτει καμία αξία στην Επιχείρηση, αφού δεν υπηρετεί καμία κοινωνική ή εργασιακή ανάγκη.
Οι δε αναφορές που περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο για δήθεν προσαρμογή του ωραρίου με βάση τις “ανάγκες της κοινωνίας”, είναι προσχηματικές, εκπορεύονται από σκοπιμότητα και ουδεμία σχέση έχουν με την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Η σπουδή της Διοίκησης σε αλλαγές άνευ ουσίας είναι προκάλυμμα και εντάσσεται στη συνολική επίθεση κατά των εργαζομένων. Δεν τους φτάνει να είμαστε φτηνοί και παραγωγικοί, μας θέλουν πλήρως υποταγμένους στις επιταγές μνημονίου.
Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα. Η αλλαγή του ωραρίου αποτελεί ένα επιπλέον χτύπημα σε βάρος των εργαζομένων. Μην ξεχνάμε και να μην αποσυνδέουμε το ωράριο από τις αξιώσεις για αλλαγή του ΚΚΠ/ΔΕΗ, τις μειώσεις μισθών και το σενάριο για απολύσεις.
Δεν μας πτοούν τα τελεσίγραφα και οι μονομερής αποφάσεις. Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, σταθερή και συνεπής προς τις αρχές της και με προσήλωση στην ταξική γραμμή πάλης, καλεί τα μέλη της να μην πειθαρχήσουν στην προσπάθεια αλλαγής του ωραρίου.
Καλούμε κάθε απλό εργαζόμενο, αλλά και τα στελέχη της Επιχείρησης να μην φοβηθούν, να μην υποκύψουν και από τις θέσεις ευθύνης (όσοι τουλάχιστον δεν αισθάνονται εργοδότες), να συμβάλουν θετικά, ώστε να αχρηστεύσουν το εργοδοτικό τέχνασμα.
Τέλος, για την ΕΤΕ/ΔΕΗ, το πολυπληθέστερο Πρωτοβάθμιο Σωματείο των Τεχνικών, δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου. Ή παίρνουν πίσω την απόφαση ή οδηγούμαστε σε μετωπική σύγκρουση.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: