DEH

DEH

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Επίσκεψη Ν.Μπακογιάννης στα γραφεία του "Σπάρτακου": «Να διασφαλιστεί πρωτίστως το ασφαλιστικό των εργαζομένων»


Μια σειρά ζητημάτων/προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους και απορρέουν από την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει –για το θέμα της ΔΕΗ- οι τελευταίες εξελίξεις, έθεσε στην Πρόεδρο της ¨Δημοκρατικής Συμμαχίας¨ το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στα γραφεία του. Ζητήματα που ως επί το πλείστον έχουν να κάνουν με την κατάσταση του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ, την πώληση λιγνιτικών μονάδων, την τύχη των ορυχείων, την πώληση της ΔΕΗ, την αναγκαιότητα υλοποίησης του σχεδιασμού περί κατασκευής νέων σύγχρονων μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και τη διατήρηση του λιγνίτη ως εθνικό καύσιμο.

Από την πλευρά του συνδικάτου εκφράστηκε η απόλυτη αντίθεση στις κυβερνητικές προθέσεις που
έχουν να κάνουν όχι απλά με πώληση, αλλά και με παραχώρηση λιγνιτικών μονάδων. Για το θέμα του ασφαλιστικού και την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα, καθώς έχει παύσει η χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξέφρασε την αγανάκτηση και τον προβληματισμό που επικρατεί στις χιλιάδες των ανθρώπων που εντάσσονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ/ΔΕΗ, καλώντας την κ. Μπακογιάννη να καταθέσει επερώτηση για το θέμα του ασφαλιστικού. Ήδη το Σωματείο έχει θέσει στη διάθεση της κ. Μπακογιάννη όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με το θέμα.

Τη θέση της ΔΗ.ΣΥ. υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας «με κανόνες όμως και όρους που να διασφαλίζουν το ασφαλιστικό των εργαζομένων και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και όχι να τις μειώνουν» εξέφρασε από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη.
Αναφερόμενη στο θέμα της ΔΕΗ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο ζήτημα «το οποίο παρακολουθώ πολύ στενά από το 1990».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το όλο θέμα της απελευθέρωσης, σημείωσε ότι ούτως ή άλλως η απελευθέρωση της αγοράς αποτελεί Ευρωπαϊκή υποχρέωση και δεν έχει σημασία «αν είμαστε υπέρ ή κατά. Εκείνο που θα πρέπει να γίνει, είναι να προσαρμόσουμε τα όσα διαμορφώνονται στη ΔΕΗ στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

Η Πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. επέμενε στη θέση του κόμματός της, ότι είναι πρωτίστως αναγκαίο να προστατευθεί και να διασφαλισθεί το ασφαλιστικό των εργαζόμενων, επισημαίνοντας ότι θα είναι «μείζον λάθος εάν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση χωρίς να έχει τακτοποιηθεί το ασφαλιστικό».

Στάθηκε επίσης και στο θέμα του «επιβαρυμένου στην περιοχή περιβάλλοντος», επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει αποκατάσταση των εδαφών, προστασία του περιβάλλοντος και κανόνες προστασίας της υγείας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: