DEH

DEH

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΗ: Ψήφος εμπιστοσύνης από τις τράπεζες

ΔΕΗ: Ψήφος εμπιστοσύνης από τις τράπεζες | in.gr

Υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΗ και των τραπεζών η συμφωνία για την αναχρηματοδότηση κοινοπρακτικών δανείων ύψους 1,3 δισ. ευρώ. Επιτυγχάνεται σημαντική χρονική επιμήκυνση των δανειακών υποχρεώσεων, ενισχύεται η κεφαλαιακή της διάρθρωση.


Για ψήφο εμπιστοσύνης των τραπεζών προς τη ΔΕΗ κάνει λόγο η Επιχείρηση σε ανακοίνωσή της, με την οποία γνωστοποιεί ότι υπεγράφησαν σήμερα οι δύο δανειακές συμβάσεις που αφορούν στην αναχρηματοδότηση των
κοινοπρακτικών δανείων συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ. «Με την αναχρηματοδότηση αυτή, η ΔΕΗ επιτυγχάνει σημαντική χρονική επιμήκυνση των δανειακών της υποχρεώσεων και ενισχύει την κεφαλαιακή της διάρθρωση» τονίζει η ΔΕΗ και προσθέτει: «Πέραν των ανωτέρω, η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των τραπεζών προς τη ΔΕΗ, η οποία, ανεξάρτητα από τις συντονισμένες επιθέσεις σκοπιμότητας που δέχεται το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει το έργο της με βάση το επιχειρηματικό της σχέδιο και τη στρατηγική της». Η ανακοίνωση της ΔΕΗ «Επισημοποιήθηκε η αναχρηματοδότηση των κοινοπρακτικών δανείων συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ! Συγκεκριμένα, σήμερα 5/10/2018, υπογράφηκαν μεταξύ της ΔΕΗ και των Τραπεζών, οι δύο δανειακές συμβάσεις που αφορούν στην αναχρηματοδότηση των κοινοπρακτικών δανείων. Με την αναχρηματοδότηση αυτή η ΔΕΗ επιτυγχάνει σημαντική χρονική επιμήκυνση των δανειακών της υποχρεώσεων και ενισχύει την κεφαλαιακή της διάρθρωση. Η Διοίκηση της ΔΕΗ ευχαριστεί τις Διοικήσεις και τα στελέχη των Τραπεζών που συνέβαλαν ουσιαστικά ώστε να φθάσουμε στη σημερινή υπογραφή. Πέραν των ανωτέρω η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των Τραπεζών προς τη ΔΕΗ, η οποία, ανεξάρτητα από τις συντονισμένες επιθέσεις σκοπιμότητας που δέχεται το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει το έργο της με βάση το Επιχειρηματικό της Σχέδιο και τη Στρατηγική της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: