DEH

DEH

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Birol (IEA): Νέο ιστορικό υψηλό αναμένεται να σημειώσουν οι εκπομπές άνθρακα παγκοσμίως το 2018

Οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα αναμένεται να σημειώσουν νέο ρεκόρ το 2018, καθιστώντας “ολοένα και πιο δύσκολο χρόνο με το χρόνο, μήνα με το μήνα” την επίτευξη του στόχου για τον περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας κατά 1.5 ή 2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.
Παρουσιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία για τους πρώτους εννέα μήνες του 2018 σε συνέδριο στο Παρίσι, ο Φατίχ
Μπιρόλ, επικεφαλής του IEA, υπογράμμισε ότι ήδη σημειώνεται αύξηση ρεκόρ των εκπομπών άνθρακα, όπως μεταδίδει σχετικά το euractiv. 
Επιπρόσθετα, σε έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρεται πως πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στην κατανάλωση ενέργειας στους κλάδους των μεταφορών και των κτιρίων, προκείμενου να πετύχουμε έναν χαμηλό στόχο ως προς την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) στα συμπεράσματά της εκτιμάει πως οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα θα φτάσουν στο υψηλότερο σημείο λίγο μετά το 2020, πριν αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά με σκοπό να διατηρηθούν τα επίπεδα υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1.5 με 2 βαθμούς Κελσίου.

Report IPCC


“Βλέποντας τα στατιστικά στοιχεία για το εννιάμηνο του 2018, οι εκπομπές αναμένεται να αυξηθούν για ακόμη μια φορά... φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό την φετινή χρονιά”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φατίχ Μπιρόλ.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: