DEH

DEH

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Σκληρή κριτική από το Νέο Ξεκίνημα ΕΤΕ ΔΕΗ, για την συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ στην διαβούλευση για την μετακίνηση των εργαζόμενων στις υπο αποεπένδυση μονάδες. Εκτεθειμένος για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης

Δύσκολοι καιροί, θέλει πολύ προσοχή, σύνεση και ανοιχτά μυαλά
 
Από το ψηφοδέλτιο ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ της ΕΤΕ ΔΕΗ, κυκλοφόρησε η ανακοίνωση:
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Τρίτη 8-5-2018 στα γραφεία της εταιρείας, Χαλκοκονδύλη 30, μετά από πρόσκληση της διοίκησης της ΔΕΗ κλήθηκαν η ΓΕΝΟΠ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από τα πρωτοβάθμια σωματεία, για να
διεξαχθεί διαβούλευση επί των διατάξεων του ν.4533/2018, που αφορούν στους εργαζόμενους των υπό απόσχιση και εισφορά δύο λιγνιτικών κλάδων της ΔΕΗ ΑΕ σε δύο νέες εταιρείες.
Αυτό που παρακολουθήσαμε ήταν ένα φιάσκο από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ και των στελεχών αυτής κ. Δαμάσκο, κ. Μετικάνη και κα. Κουρίδου παρουσιάζοντας μας απλά τα άρθρα που αφορούν τους εργαζομένους και τι θα γίνει μετά την απόσχιση σε ό,τι αφορά στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και της Φλώρινας.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η ΓΕΝΟΠ σύρθηκε σε μια τέτοια διαδικασία την ώρα που είμαστε ακόμη σε κινητοποιήσεις και δράσεις, απεργίες-συλλαλητήρια, ώστε να μην εφαρμοστεί ο ν.4533/2018.
Όταν δε θέλουμε διαβούλευση δεν πάμε. Δεν καλούμε εκπροσώπους εργαζομένων, δεν απευθύνουμε ερωτήσεις, ούτε κάνουμε προτάσεις στους εκπροσώπους της Διοίκησης. Γιατί εάν πάμε σε διαβούλευση, αυτό σημαίνει ότι την ώρα του αγώνα αποδεχόμαστε το εγχείρημα της αποεπένδυσης και του νόμου και δεύτερον αν αποφασίσουμε να πάμε σε Διαβούλευση, θα πρέπει να έχουμε προτάσεις και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε.
Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή αυτό που η ΓΕΝΟΠ πρέπει να κάνει, είναι να προβλέπει και να προφυλάσσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Θα πρέπει με την εμπειρία της να βλέπει τις παγίδες, τα τυράκια και τους λάκκους που τους στήνουν κάθε φορά η Διοίκηση και ο Υπουργός.
Εκτός και αν σε αυτό το στημένο παιχνίδι πήραν και κάποιοι από τη ΓΕΝΟΠ μέρος (δεν θέλουμε να το πιστεύουμε, όπως δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων).
Δύσκολοι καιροί, θέλει πολύ προσοχή, σύνεση και ανοιχτά μυαλά.
Γι’ αυτό όποιες σκέψεις για παιχνίδια ας μείνουν στην άκρη. Η συμμετοχή του κόσμου σε απεργίες , συλλαλητήρια και διάφορες δράσεις ανέβασε τον πήχη και εάν κάποιοι δεν μπορούν να το διαχειριστούν καλό είναι να μείνουν στην άκρη.
 
kafeneio-megalopolis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: