DEH

DEH

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Καληνύχτα Φλώρινα και ύπνο ελαφρύ (Νο2)

Καληνύχτα Φλώρινα και ύπνο ελαφρύ (Νο2)
Μία επιστολή μου δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2017 έπειτα από «το αποτυχημένο συλλαλητήριο της Φλώρινας» κατά της πώλησης του ΑΗΣ Μελίτης (4-12-17) με τίτλο «Καληνύχτα Φλώρινα και ύπνο ελαφρύ…»
Με την επιστολή εκείνη προσπάθησα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για την ΠΕ και τον Δήμο Φλώρινας, για τις Συνέπειες που θα είχε αυτή η πώληση τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους κατοίκους της περιοχής!
Δυστυχώς οι εξελίξεις με επιβεβαίωσαν!
Στα χρόνια της τουρκοκρατίας, πρίν την απελευθέρωση, η περιοχή της Φλώρινας διοικούνταν από πασάδες και μπέηδες ορισμένους από τον σουλτάνο. Οι μπέηδες με την σειρά τους όριζαν μπιστικούς –έμπιστους ανθρώπους, επιστάτες στους οποίους, είχαν δώσει αυξημένα δικαιώματα ελέγχου τόσο στις ζωές των ανθρώπων όσο και στις εργασίες τους και σε ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Σκληρά χρόνια!
Τώρα θα μου πείτε τι θέλω και ανιστορώ τα παρελθόντα! Μα επειδή έρχονται τα μέλλοντα !
Μπιστικοί και επιστάτες(συγνώμη Βουλευτές και κομματάρχες ήθελα να πώ) ορίστηκαν για να μας περάσουν όμορφα την αναγκαιότητα να Πουληθεί η Φλώρινα «για να σωθεί η Ελλάδα»! Να τελειώσει η Αξιολόγηση!
Μεσημέρι της 25-4-18 μέσα στον Ναό της Δημοκρατίας ψηφίστηκε ένα Φασιστικό Νομοσχέδιο που πουλάει όλη την Φλώρινα! Το οξύμωρο όμως είναι ότι οι αντίπαλοι αυτού του νομοσχεδίου ήταν και παραμένουν υπέρμαχοι ενός άλλου που …πουλούσε καλύτερα…Δηλαδή δεν ακούσαμε ούτε μία κουβέντα για τη ΜΗ ΠΩΛΗΣΗ -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Ένα είναι το θέμα: σύγχρονοι μεσίτες-δουλέμποροι είναι όλοι, δεξιοί και Αριστεροί, αφού πουλάνε γη, πλουτοπαραγωγικές πηγές, υποδομές, συνοδευμένες από προσωπικό και τεχνογνωσία που επί 62 και πλέον χρόνια μεταδίδεται από τον ένα στον άλλο στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού!
Ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη ούτε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας από κάποιον φορέα και συλλόγους της περιοχής υπέρ της ΔΕΗ, από αυτούς δηλαδή που έχυναν δάκρυα και γράφανε λίβελους για το «μαύρο της ΕΡΤ»!
Υπάρχει τελικά κοινωνικός αυτοματισμός; Τόσο πολύ μισούμε την ΔΕΗ και τους υπαλλήλους της; Ή όλοι είναι μιλημένοι, από τους προύχοντες του τόπου μέχρι και τον τελευταίο συνδικαλιστή;
Το σίγουρο είναι ότι όπως επί τουρκοκρατίας και έπειτα στην κατοχή, θα βρεθούνε δηλωσίες – λαμόγια-καιροσκόποι και λίγδες που περιμένουν χρόνια τώρα στην σκοτεινή γωνιά τους, την έλευση του οποιουδήποτε ιδιώτη για να βγάλουν την μάσκα που κρατάνε κρυμμένη, αποσκοπώντας σε πιθανά προσωπικά οφέλη.
Κοιμηθήκαμε Φλωρινιώτες! Κοιμόμαστε ακόμα! Πληρώνουμε ακριβά το πετρέλαιο, το ρεύμα, τηλεθέρμανση (θα δούμε πότε θα έρθει, αν θα τελειώσει ποτέ με ποιους όρους), ορδές φθηνών εργατικών χεριών θα έρθουν στην περιοχή μας, ως εργαζόμενοι των νέων εταιριών; Φανταστείτε λίγο το μέλλον, σας προκαλώ: ιδιώτες θα παίρνουν χωράφια, σπίτια, χωριά, χωρίς καμία εξασφαλισμένη κρατική προστασία των κατοίκων για τις περιουσίες τους· η Κοζάνη θα πάρει το Πανεπιστήμιο, όπως πήρε και την Εγνατία· τα παιδιά μας δεν θα γυρίσουν πίσω, θα φεύγουν στο εξωτερικό· η ανεργία θα εκτοξεύεται στα ύψη· εμείς θα περιμένουμε να χιονίσει να δούμε μια άσπρη ημέρα! Τα χειρότερα έρχονται!
Κοιμόμαστε Φλωρινιώτες και ονειρευόμαστε ότι δεν παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη μας, γιατί το σίγουρο είναι ότι το κάνουν συνέχεια κατ’ εξακολούθηση.
Κοιμόμαστε Φλωρινιώτες επειδή μόνο στα όνειρά μας νιώθουμε ισχυροί. Κοιμόμαστε επειδή δεν κρατάμε πλέον Θερμοπύλες! Μας τις πουλάνε! Πουλάνε τα σύνορα σαν να ήταν συνοικία της Αθήνας με σαμιαμίδια, αγριόχορτα και πέτρες, ξεχνώντας όμως ότι κάτω από την γή μας κρύβεται ένας ορυκτός πλούτος ανυπολόγιστης αξίας, μαύρο χρυσό τον λένε αν θυμάστε!
Κοιμόμαστε πατριώτες μου επειδή είμαστε μια διχασμένη, φτωχή περιφέρεια με λίγους ψηφοφόρους και δεν μας υπολογίζει κανένας !
ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ !
ΜΗΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ, ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ!
Και μην περιμένουμε να τους τιμωρήσουμε όταν έρθει η ώρα της κάλπης, γιατί τότε θα είναι αργά!
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ξανά
(προς αποφυγή της ανθρωποφαγίας)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: