DEH

DEH

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Σαράντος Αλεξανδρής: Σχετικά με την συνάντηση του ΥΠΕΝ, Γ. Σταθάκη, με εκπροσώπους του Σωματείου «Σπάρτακος»

Στην σημερινή συγκυρία η συνάντηση αυτή και κυρίως η εκπροσώπηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και λειτουργεί αποσυνθετικά στους εργαζόμενους και το συνδικάτο. Δεν συμβάλλει στη συσπείρωση και το ενιαίο του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων όχι μόνο στις γραμμές των εργαζομένων και του συνδ. κινήματος αλλά και στην συμπαράταξη μας με τους κοινωνικούς φορείς.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Σαράντος ΑλεξανδρήςΣύμφωνα με Δελτίο τύπου της 23ης Μαΐου από το ΥΠΕΝ «σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σήμερα το απόγευμα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνάντηση του Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» και τον επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη».
Από την σχετική ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι: «Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη λιγνιτική παραγωγή, το μέλλον των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ και την ενίσχυση της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές. Ο Υπουργός ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας και για την ομαλή προσαρμογή του
παραγωγικού δυναμικού της Επιχείρησης στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανόνες. Συζητήθηκε, επίσης, ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός και η αναδιάρθρωση του ενεργειακού μείγματος που αυτός θα περιγράφει, με ορίζοντα το 2035. Ο κ. Σταθάκης συμφώνησε ότι οι διαδικασίες κατάρτισης του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό και δεσμεύτηκε το Σχέδιο να είναι έτοιμο στις αρχές του φθινοπώρου. Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα οφέλη που προκύπτουν για τη ΔΕΗ από την συμφωνία με τους Θεσμούς για τα ενεργειακά θέματα της τέταρτης αξιολόγησης, πρωτίστως από τη σταδιακή αποκλιμάκωση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ και της χρέωσης προμηθευτή (ΠΧΕΦΕΛ)».
  • Πως αξιολογήθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση όταν λίγο πριν το Υπουργείο είχε μετατραπεί σε «φρούριο» αστυνομοκρατίας και παροχή «προστασίας» του Δ.Σ. της ΔΕΗ που αποφάσισε ζητήματα εφαρμογής του νόμου για το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ;
  • Η συνάντηση και συζήτηση με τα συγκεκριμένα ζητήματα  στο μεγαλύτερο μέρος τους  γενικότερου ηλεκτρενεργειακού ενδιαφέροντος σε τι θα συνέβαλλε στην σημερινή συγκυρία για τους εργαζόμενους και το συνδικάτο ;
  • Υπήρχαν ζητήματα που αφορούσαν σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος άμεσης προτεραιότητας και αντιμετώπισης ;
Η παραπάνω συνάντηση, αυτονόητα θα αποτελούσε μια αυτοτελής πρωτοβουλία του συγκεκριμένου Σωματείου χωρίς την εκπροσώπηση και παρουσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην συνάντηση αυτή.
Στην σημερινή συγκυρία η συνάντηση αυτή και κυρίως η εκπροσώπηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και λειτουργεί αποσυνθετικά στους εργαζόμενους και το συνδικάτο.
Δεν συμβάλλει στη συσπείρωση και το ενιαίο του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων όχι μόνο στις γραμμές των εργαζομένων και του συνδ. κινήματος αλλά και στην συμπαράταξη μας με τους κοινωνικούς φορείς.
ΗΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ χωρίς αμφισημίες, επιβάλλεται να οργανώσει ενωτικά και με δυναμισμό την συνέχιση του αγώνα μέχρι τέλους για τη σωτηρία της ΔΕΗ και την αποτροπή πώλησης των λιγνιτικών της μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: