DEH

DEH

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Μόλις έφυγαν τα ΜΑΤ ο Αδαμίδης συναντήθηκε με τον Σταθάκη σε καλό κλίμα!

Πρόεδρε Αδαμίδη δεν άντεξες τελικά μακριά από το γραφείο του Σταθάκη.
Λίγες μόνο μέρες τελικά άντεξε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης , μακριά από το γραφείο του υπουργού κ. Σταθάκη.
Παρόλο τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Γιώργου Αδαμίδη ότι δεν υπάρχει συννενόηση, δεν υπάρχει διαβούλευση, ότι ο Σταθάκης και ο Παναγιωτάκης που ξεπουλάνε την ΔΕΗ είναι απέναντι μας και είναι εχθροί μας, διαβάζουμε στα ΜΜΕ ότι:


«Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σήμερα το απόγευμα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνάντηση του
 Υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» και τον επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υιοθέτηση από το ΔΣ της ΔΕΗ, λίγη ώρα νωρίτερα, των όρων της νέας τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη λιγνιτική παραγωγή, το μέλλον των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ και την ενίσχυση της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές. Ο Υπουργός ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας και για την ομαλή προσαρμογή του παραγωγικού δυναμικού της Επιχείρησης στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανόνες.
Συζητήθηκε, επίσης, ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός και η αναδιάρθρωση του ενεργειακού μείγματος που αυτός θα περιγράφει, με ορίζοντα το 2035. Ο κ. Σταθάκης συμφώνησε ότι οι διαδικασίες κατάρτισης του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό και δεσμεύτηκε το Σχέδιο να είναι έτοιμο στις αρχές του φθινοπώρου.
Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα οφέλη που προκύπτουν για τη ΔΕΗ από την συμφωνία με τους Θεσμούς για τα ενεργειακά θέματα της τέταρτης αξιολόγησης, πρωτίστως από τη σταδιακή αποκλιμάκωση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ και της χρέωσης προμηθευτή (ΠΧΕΦΕΛ).»
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λοιπόν και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ , το πρωί διαδήλωναν έξω από το υπουργείο και μόλις έφυγαν οι κλούβες των ΜΑΤ και οι εργαζόμενοι από την Μεγαλόπολη, ανέβηκαν και συναντήθηκαν σε καλό κλίμα με τον Υπουργό. Μάλλον θα είχαν να συζητήσουν τα θέματα της επικαιρότητας, πως θα γίνει η απόσχιση των μονάδων, πως θα χάσουν οι εργαζόμενοι το τροφείο σε 3 μήνες, πως θα γίνουν οι μετακινήσεις των εργαζομένων, ποιοι θα πάνε εκπρόσωποι στην νέα θυγατρική και πολλά άλλα.
Μπράβο πρόεδρε, να σε χαίρονται οι εργαζόμενοι, να σε χαίρονται οι επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και οι υπόλοιποι της ΓΕΝΟΠ που σε έχουν αφήσει να αλωνίζεις και να έχεις καταντήσει την ομοσπονδία μια προσωπική υπόθεση. Να σε χαίρονται και οι «φίλοι» σου στην Μεγαλόπολη. Συγχαρητήρια για τον αγώνα που δίνεις!
Πρόεδρε Αδαμίδη αν και δεν στο λέει κανένας άλλος ακόμα, αν έχεις λίγο τσίπα πάνω σου παραιτήσου αμέσως. Αρκετούς πολιτικούς έφτιαξε η ΓΕΝΟΠ δεν θέλουμε άλλους. Αν υπάρχει δηλαδή ακόμα ΓΕΝΟΠ γιατί πολύ φοβάμαι ότι οι υπόλοιποι 30 του Δ.Σ. είναι μόνο για ομορφιά και η ΓΕΝΟΠ τελικά είσαι μόνο ΕΣΥ.
Είσαι τυχερός όμως γιατί  εδώ στην Μεγαλόπολη κοιμόμαστε όλοι όρθιοι και σου επιτρέψαμε να κάνεις όσα κάνεις!!

Αλεβίζος Παναγιώτης
kafeneio-megalopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: