DEH

DEH

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΤΟΕΒ: Ασφαλιστικά μέτρα καταθέτουν εναντίον της ΔΕΗ για να μην κόψει το ρεύμα


 Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΔΕΗ κατέθεσαν οι ΤΟΕΒ Κατοχής, Λεσινίου, Μεσολογγίου και Νεοχωρίου, ισχυριζόμενοι ότι δεν είναι δυνατόν εν μέσω αρδευτικής περιόδου και μάλιστα αυξημένων αναγκών, η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα, γεγονός που απειλεί άμεσα την επιβίωση της αγροτικής παραγωγής.
Όπως μεταδίδει το agrinionews.gr, το ζήτημα είναι στην
πρώτη γραμμή της τοπικής ατζέντας καθώς η ΔΕΗ προειδοποίησε για διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ που αποδέχονται πως τα χρέη τους είναι υπέρογκα και ζητούν διακανονισμό των οφειλών.
Η ΔΕΗ έδωσε προθεσμία, που λήγει αύριο, για ρύθμιση ωστόσο το χάσμα φαίνεται πως παραμένει. Οι ΤΟΕΒ υποστηρίζουν ότι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα εν μέσω αρδευτικής περιόδου για να προχωρήσουν σε διακανονισμό και ζητούν να τους δοθεί χρόνος και η όποια ρύθμιση να ξεκινήσει μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.
Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης μάλιστα οι ΤΟΕΒ Κατοχής , Λεσινίου, Μεσολογγίου και Νεοχωρίου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στη ΔΕΗ με επιχείρημα πως δεν είναι δυνατό να κόβει το ρεύμα χωρίς προειδοποίηση ενώ είναι σε εξέλιξη η αρδευτική περίοδος.
Υψηλούς τόνους πάντως χρησιμοποιεί και η ΔΕΗ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της , τέσσερις ΤΟΕΒ από το Μεσολόγγι χρωστούν 10.2 εκατομμύρια ευρώ ή το 20% του συνόλου των οφειλών από όλη τη χώρα. Σε υψηλούς τόνους ήταν η αναφορά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, στη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης όπου τόνισε πως «οι αγρότες είναι επαγγελματίες με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τη λειτουργία των δραστηριοτήτων τους, και η εμπειρία λέει ότι ο σωστός επαγγελματίας που προσέχει είναι αυτός που τακτοποιεί τις υποθέσεις του χωρίς να δίνει δικαιώματα». «Είναι προφανές από την κατά τα ανωτέρω εντοπισμένη ασυνέπεια ότι αυτή δεν οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους ούτε σχετίζεται με το αγροτικό εισόδημα. Πρόκειται κατά κανόνα για εσκεμμένες πρακτικές, με έντονο το στοιχείο του στρατηγικού κακοπληρωτή», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.
Τα θέμα για τους αγρότες όμως είναι η επιβίωση τους. Σίγουροι είναι μόνο πως αν διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια τότε η παραγωγή θα καταστραφεί…
 
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: