DEH

DEH

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Πρόσκληση από τη ΔΕΗ στην Υψηλή Τάση: Ελάτε να υπογράψετε νέα σύμβαση


Θοδωρής Παναγούλης

Τη διαδικασία της πρόσκλησης προς μία μία τις ενεργοβόρους βιομηχανίες της Μέσης Τάσης να προσέλθουν για να υπογράψουν νέες συμβάσεις προμήθειας (ουσιαστικά ίδιες με τις παλιές) με βάση τα τιμολόγια και τις εκπτώσεις όγκου που αποφάσισε χθες η Γενική της Συνέλευση, θα ξεκινήσει σύντομα η ΔΕΗ.
Η παράταση του υφιστάμενου καθεστώτος έχει ισχύ μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2019. Ωστόσο, με δεδομένο ότι και οι βασικοί μέτοχοι (ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείο) ανέγνωσαν δήλωσή τους σύμφωνα με την οποία  το ΔΣ της επιχείρησης θα πρέπει να διαμορφώσει νέα τιμολόγια για τις βιομηχανίες (οι εκπτώσεις έχουν πάντα τον κίνδυνο να θεωρηθούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις) ώστε να ισχύσουν από 1η Μαρτίου του 2019, η διαδικασία κατάρτισης βιομηχανικών τιμολογίων αποτελεί επείγουσα υποχρέωση της ΔΕΗ.
«Ας μην ξεγελιόμαστε από το χρονικό διάστημα. Η βιομηχανία πρέπει να ξέρει έγκαιρα τους κανόνες του παιχνιδιού και να έχει μπροστά της καθαρό ορίζοντα. Συνεπώς τα νέα τιμολόγια πρέπει να ανακοινωθούν έγκαιρα» υποστηρίζει, μιλώντας στο energypress παράγοντας του χώρου.
Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣ εξουσιοδότησε επιπλέον το ΔΣ ώστε να διεξάγει διαπραγματεύσεις με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί με ΛΑΡΚΟ και Αλουμίνιον εάν κάποιος καταναλωτής έχει κατανάλωση αντίστοιχη με αυτές τις δύο βιομηχανίες, δηλαδή πάνω από 1.000 Gwh ετησίως. Το θέμα αυτό θα μπορούσε να αφορά τον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
Οι εκπτώσεις όγκου που ενέκρινε η γενική συνελεύση φτάνουν κλιμακωτά ανάλογα με την κατανάλωση έως και 12%. Η συγκεκριμένη έκπτωση αφορά τις καταναλώσεις από 700 έως 1.000GWh ετησίως.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: