DEH

DEH

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Παναγιωτάκης Μέσα στις επόμενες μέρες η έγκριση της συμφωνίας για την αναχρηματοδότηση των δανείων από τις τράπεζες

 
Επενδύσεις 2,3 δισ. ευρώ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εξήγγειλε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Εμ. Παναγιωτάκης. Το Στρατηγικό Σχέδιο προβλέπει ότι την επόμενη δεκαετία, όπως είπε,  πρέπει να 15πλασιάσουμε την ισχύ μας στις ΑΠΕ. Αυτό θα απαιτήσει κεφάλαια πλέον
των 2,3 δισ. ευρώ. Θα είναι η νέα ατμομηχανή ανάπτυξης της ΔΕΗ, όπως τις προηγούμενες δεκαετίες η ατμομηχανή ήταν οι Θερμικοί και Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί Παραγωγής, τα Δίκτυα Μεταφοράς και Διανομής, που εξασφάλισαν φθηνή και αξιόπιστη Ηλεκτρική Ενέργεια και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας. Για τη βέλτιστη διαχείριση της ανάπτυξης των ΑΠΕ, θα ληφθούν οι αναγκαίες στρατηγικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα με τον πιο συστηματικό τρόπο, και βέβαια θα αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι επιχειρηματικές συνεργασίες και οι ευνοϊκές για τις ΑΠΕ πολιτικές χρηματοδότησης των τραπεζών και των επενδυτικών κεφαλαίων.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συμφωνία με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού. "συμφωνήθηκε με τις Τράπεζες η αναχρηματοδότηση του υπολοίπου από τα 2,2 δισ. ευρώ του Κοινοπρακτικού Δανείου, ύψους 1,3 δισ. Ευρώ, με ικανοποιητικούς και απολύτως λογικούς όρους, καθώς και γραμμή χρηματοδότησης 175 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία επιτεύχθηκε έπειτα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις, κυρίως λόγω του σημαντικού ποσού της αναχρηματοδότησης και των αναγκών συντονισμού των πέντε Τραπεζών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία. Εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί η έγκριση της συμφωνίας από τα Credit Committees των Τραπεζών και θα ανακοινωθούν οι όροι, οπότε καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Εμείς πάντως, ως ΔΕΗ, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: