DEH

DEH

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Παναγιωτάκης(ΔΕΗ): Η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας θα μας δώσει χρηματοδοτήσεις


Παναγιωτάκης(ΔΕΗ): Η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας θα μας δώσει χρηματοδοτήσεις 
Η ΔΕΗ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας
«Η Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, έχει και στρατηγική να χρηματοδοτήσει έργα στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, E.  Παναγιωτάκης
Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κίνας (CDB), στην Ελλάδα, Wang Jining και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, E.  Παναγιωτάκη, στο πλαίσιο του συνεδρίου για τις Επενδυτικές Ευκαιρίες στη Ν.Α. Ευρώπη, που συνδιοργάνωσαν ΔΕΗ και ΙΕΝΕ, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.
Ως εξαιρετικά σημαντική για την εταιρεία και γενικότερα για τη χώρα, χαρακτήρισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Ε. Παπαγιωτάκης,  την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την China Development Bank., σημειώνοντας ότι η CDB είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμού του κόσμου, με παρουσία στον παγκόσμιο ιστό και την ΕΕ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι «η Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, έχει και στρατηγική να χρηματοδοτήσει έργα στην Ελλάδα», ενώ η ΔΕΗ  με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας επιδιώκει να αποκτήσει «νέες γραμμές χρηματοδότησης, όσον το δυνατόν πιο φθηνό χρήμα και γενικά συμφέροντες σε όλους, ώστε να χρηματοδοτήσουμε το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα και τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, τόσο εντός της χώρας, όσο και στις γύρω χώρες».
Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η ΔΕΗ επεξεργάζεται ήδη κάποια επενδυτικά σχέδια που "σε μικρό διάστημα θα πάρουν σάρκα και οστά", ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε  «έχουμε μπροστά μας δύο Project που δουλεύουμε και αφού τα ολοκληρώσουμε θα κάνουμε πρόταση στην CDB, πιστεύω ότι εντός επόμενων μηνών θα υπάρξουν νέα».

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: