DEH

DEH

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

«Εθνικό έγκλημα η πώληση λιγνιτικών μονάδων ΔΕΗ»

Με επιστολή της η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκο Ηλία, εκφράζει τις διαφωνίες της σχετικά με την ενδεχόμενη πώληση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:


ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκο Ηλία

Θέμα: «Πώληση λιγνιτικών Μονάδων ΔΕΗ».

Κύριε Πρόεδρε,

Με δεδομένη την απόρριψη από την Κομισιόν της πρώτης λίστας μονάδων που εστάλη στις Βρυξέλλες περί τα μέσα Ιουλίου και η οποία περιλάμβανε τον ΑΗΣ Αμυνταίου και την μονάδα της Μελίτης Ι μαζί με την άδεια για την κατασκευή της Μελίτη ΙΙ, η κυβέρνηση θα βρεθεί το επόμενο διάστημα σε δύσκολη θέση με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές.

Αντιμέτωπη, με ισχυρές πιέσεις όταν αρχίσουν σε λίγες μέρες οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για την κατάρτιση της περίφημης λίστας των μονάδων που θα ενταχθούν στο περίφημο market test του Οκτωβρίου για την πώληση των λεγόμενων «φιλέτων» της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ, δηλαδή οι πέντε (5) Μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου συνολικής ισχύος περί τα 1.500 MW και οι δυο (2) Μονάδες των ΑΗΣ Μεγαλόπολης ισχύος 600 MW.

Η πώληση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ καθώς και η πρόθεση των δανειστών να αποκτήσουν πρόσβαση σε βάρος του υδροηλεκτρικού δυναμικού της με την πώληση υδροηλεκτρικών της Μονάδων αποτελεί εθνικό έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων της μεγαλύτερης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας, των καταναλωτών αλλά και σε βάρος της περιοχής μας.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

• Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει άμεσα προκειμένου να καταστήσει με σαφήνεια προς την κυβέρνηση την πλήρη και κατηγορηματική της αντίθεση στην πώληση γενικά λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ και ειδικότερα την πώληση Μονάδων της στην Μεγαλόπολη ;

• Πως θα συμβάλλει προκειμένου να υπάρξει ένα αποτελεσματικό μέτωπο αντίστασης και αγώνα κοινωνικών, συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών φορέων σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο για την αποτροπή της πώλησης λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ ;


ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: