DEH

DEH

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πριν τις γιορτές πλειοδότης για ΑΔΜΗΕ

      Σε διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ που εκτιμάται ότι μπορεί να οριστεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, αναμένεται να επικυρωθεί η ανάδειξη του πλειοδότη στο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ.
Η διαδικασία του διαγωνισμού προχωρά με ταχείς ρυθμούς ωστόσο είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μια ολιγοήμερη παράταση 5 έως 10 ημερών, ούτως ώστε η κατάθεση των
δεσμευτικών προσφορών να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι προσφορές θα ανοιχτούν και μπορεί ο σύμβουλος της πώλησης εντός λίγων ημερών (οι προσφορές δεν είναι τεχνικές είναι μόνο οικονομικές) να αναδείξει τον πλειοδότη. Για να γίνει αποδεκτή η πρόταση θα πρέπει να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, κάτι που είναι εφικτό να γίνει πριν τις γιορτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάγκη να υπάρξει ολιγοήμερη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών έχει διαπιστωθεί από όλες τις πλευρές, καθώς τα χρονοδιαγράμματα αποδείχθηκαν στην πράξη υπερβολικά σφιχτά. Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν αναθέσει σε κορυφαίους συμβούλους να διαχειριστούν για λογαριασμό τους τη διαδικασία, κάτι που ερμηνεύεται και ως ένδειξη για το ισχυρό ενδιαφέρον τους. Ενδεικτικά να σημειωθεί  ότι τα οικονομικά δεδομένα του ΑΔΜΗΕ επεξεργάζονται αυτήν την περίοδο για λογαριασμό των πελατών τους ώστε να καταρτιστούν οι τελικές προτάσεις κορυφαίοι διεθνείς χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι όπως οι Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch, Credit Swiss και Lazzard που εκπροσωπούν τους τέσσερις συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δεσμευτικές προσφορές θα είναι περισσότερες της μιας, με τους περισσότερους υποψηφίους που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον να παραμένουν ζεστοί και να αξιολογούν τα δεδομένα για την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς. Πάντως στην τελική ευθεία όπως είχε επισημάνει το EnergyPress δεν αποκλείεται να υπάρξουν και απώλειες, ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες που θέλουν τους καναδούς της PSP να έχουν αποτύχει να βρουν τεχνικό εταίρο και να καλούνται να αποφασίσουν εάν θα καταθέσουν από μόνοι τους προσφορά παραχωρώντας το μάνατζμεντ στο Δημόσιο για 5 χρόνια ή εάν θα αποσυρθούν από το διαγωνισμό.  Θυμίζουμε ότι στο διαγωνισμό εκτός της καναδικής PSP Investments συμμετέχουν επίσης η κινεζική State Grid China Coproration, δύο Ευρωπαίοι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς, ο βελγικός Elia και ο ιταλικός Terna.

Πηγή energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: