DEH

DEH

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Βόμβα Πετράκου για κυβερνητική παρέμβαση στο σκανδαλο Energa – Hellas Power

Σε μια καταγγελία-βόμβα προχώρησε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. Όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης Θεσμών και Διαφάνειας υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΔΕΣΜΗΕ στην οποία καταγγέλλει πιέσεις από τον πρώην Γ.Γ της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας που υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγορικό γραφείο συνεργαζόμενο με εκείνο του Τάκη Μπαλτάκου φέρεται να έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο επιχειρηματιών. Ειδικότερα, ο κ Πετράκος ρώτησε τον πρόεδρο της ΡΑΕ Ν. Βασιλάκο αν γνωρίζει την υπόθεση η ΡΑΕ. Ο κ Βασιλάκος απάντησε πως αν γινόταν εξωδικαστικό συμβιβασμός τότε διαγράφονταν οι ποινικές ευθύνες. 
«Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά» απάντησε ο Ν. Βασιλάκος.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση καθ” αυτή ο πρόεδρος της ΡΑΕ δήλωσε πως η Ρυθμιστική Αρχή έκανε ό,τι μπορούσε, συνεργαζόμενη με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων, τα οποία οι εταιρείες πολέμησαν δικαστικά για χρόνια. 
«Τελικά όμως το ένα μετά το άλλο άρχισαν να δικαιώνονται το 2014», ανέφερε ο κ. Βασιλάκος.

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: