DEH

DEH

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

720.000 ευρώ το μήνα κλέβουν από τους μετρητές οι Έλληνες με το σύστημα γόμα

??????????? ???
Αυξάνεται κατακόρυφα η προσπάθεια των Ελλήνων καταναλωτών να γλιτώσουν τους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πειράξουν τους μετρητές.
Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι κλοπές ρεύματος εμφανίζουν «εκρηκτική» αύξηση σε σχέση με το 2012 αφού έχουν σχεδόν υπερδιπλασιαστεί. Πιο συγκεκριμένα
οι κλοπές ρεύματος δείχνουν να έχουν αγγίξει τις 8.400 περιπτώσεις το 2013 αντί 4.300 που ήταν το 2012 και σε ποσοστό 60% αφορούν παραβιάσεις μετρητών, κυρίως από οικιακούς καταναλωτές.
Οι καταναλωτές προσπαθώντας να «σωθούν» από τις χρεώσεις γυρνάνε τις ενδείξεις στα ρολόγια χρησιμοποιώντας κατσαβίδι, γόμες προσαρμοσμένες σε αιχμηρά αντικείμενα για να μην αφήνουν ίχνη ή άλλα μέσα. Ένα ποσοστό 40% κλέβει ρεύμα με άλλους τρόπους, όπως καλώδια ή άλλα μέσα.

Οι χαμένες κιλοβατώρες μπορεί να στοιχίσουν τεράστια ποσά στη ΔΕΗ καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ, θα μπορούσε να συγκεντρωθεί η μισθοδοσία του προσωπικού όλης της χώρας, δηλαδή ένα ποσό των 720.000 ευρώ τον μήνα, από τις χαμένες κιλοβατώρες.
Πλην της κλοπής ρεύματος ενδεικτικό των καταναλωτών, είναι ο αριθμός των διακοπών ρεύματος με πρωτοβουλία των ίδιων των ιδιοκτητών. Ο αριθμός αυτός, λοιπόν, είναι περίπου στις 1,3 εκατ. ιδιοκτησίες σε όλη τη χώρα και αφορά στοιχεία που προέκυψαν από το Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για τους κενούς και μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους, ώστε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να τα χρησιμοποιήσει για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Σημειώνεται ότι τα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτήθηκαν το 2013 στην πλειοψηφία τους είναι διαμερίσματα ή καταστήματα τα οποία παραμένουν κενά και εξοχικές κατοικίες με τους ιδιοκτήτες να επιλέγουν τη διακοπή για να σταματήσουν να πληρώνουν δημοτικά τέλη και άλλα πάγια τα οποία περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: