DEH

DEH

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ζερβός για NOME και ΑΔΙ: Πρέπει να υπάρξουν δίκαιοι κανόνες για όλους

Προσεκτική μεν, χαρακτηριστική, δε, των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη ενόψει των αποφάσεων για τις δημοπρασίες ρεύματος τύπου NOME και του νέου πλαισίου διασφάλισης ισχύος (τα νέα ΑΔΙ) μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του προέδρου της ΔΕΗ που συνοδεύει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου της επιχείρησης. Ο κ. Ζερβός αναφέρει συγκεκριμένα: «Όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, προκειμένου να είμαστε σε θέση να χρηματοδοτούμε επενδύσεις στρατηγικής σημασίας, οι οποίες θα έχουν θετική επίπτωση στη λειτουργική μας αποδοτικότητα, προς όφελος
των μετόχων μας και των πελατών μας, χρειαζόμαστε ένα ρυθμιστικό περιβάλλον το οποίο να προωθεί τη μετάβαση σε μία πραγματικά απελευθερωμένη αγορά, η οποία θα λειτουργεί με διαφάνεια και δίκαιους κανόνες για όλους τους συμμετέχοντες. Οι παραπάνω αρχές θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και για τις επικείμενες κρίσιμες ρυθμιστικές αποφάσεις για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ επαναφέρει, επίσης, το θέμα της υπερφορολόγησης των λογαριασμών ρεύματος αναφέροντας: «Πιστεύουμε στην ανάγκη ελάφρυνσης του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος από την υπερβάλλουσα φορολογία και τα λοιπά τέλη. Από τη δική μας πλευρά, έχοντας ήδη υλοποιήσει μεγάλη μείωση των ελεγχόμενων λειτουργικών δαπανών, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητάς μας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: