DEH

DEH

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Που αλλού θα βρουν οι κεφαλαιοκράτες καλύτερους υπηρέτες των συμφερόντων τους;

Στις 25-11-2014 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ  με θέματα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την Πορεία ιδιωτικοποίησης ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ, την Στάση της ΓΕΝΟΠ στην 24ωρη απεργία στις 27-11-2014.
Όσον αφορά την συλλογική σύμβαση, αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ συνεχίζει τις μυστικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου ΔΕΗ αφήνοντας στο σκοτάδι τους εργαζόμενους. Προειδοποιούμε τους συναδέλφους  ότι:   <<όσο οι συζητήσεις γίνονται σε σκοτεινές στοές ………  σκοτεινή θα είναι και η συλλογική σύμβαση που θα υπογράψουν >>.  Για  την πορεία της ιδιωτικοποίησης,  επιβεβαίωσαν την υποταγή τους στην πολιτική της απελευθέρωσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας σπέρνοντας την μοιρολατρία με τη
λογική του μικρότερου κακού.
Συνάδελφοι, η διαρκώς κλιμακούμενη επίθεση συγκυβέρνησης και τρόικας στο ασφαλιστικό, στη συνδικαλιστική δράση, στο σύνολο των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, των εξελίξεων στην ηλεκτρική ενέργεια, απαιτεί κλιμάκωση της αγωνιστικής δράσης. Ένα τέτοιο βήμα μπορεί να γίνει με την πανελλαδική-πανεργατική απεργία. Μέσα από αυτή μπορεί να εκφραστεί η διάθεση και η ετοιμότητα των εργαζομένων να δώσουν με ταξικούς όρους τη μάχη, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα που συντρίβονται από τα μονοπώλια και τη στρατηγική τους, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση και με ποιο μείγμα διαχείρισης αναλαμβάνει να την προωθήσει κάθε φορά.
Για την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τα παραπάνω δεν αποτελούν αυτονόητα. Αντίθετα, στέκονται εχθρικά στην ανάπτυξη των αγώνων και κάνουν ότι μπορούν για να τους υπονομεύσουν. 
Χρησιμοποιώντας το μέτρο της επίταξης που έχει επιβληθεί από τις αρχές του καλοκαιριού,  η πλειοψηφία ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ απέρριψε την πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία παίρνοντας μια απόφαση του τύπου «στηρίζουμε την απεργία και  συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια». Εμπαίζουν δηλαδή  τους εργαζόμενους λέγοντας ότι στηρίζουν την απεργία στην οποία δε συμμετέχουν! Αρνούνται ουσιαστικά να δώσουν χτύπημα στο δόγμα της κυβέρνησης  << νόμος και τάξη >> ώστε να σπάσει στην πράξη το αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό μέτρο της επίταξης. 
 Που αλλού θα βρουν οι κεφαλαιοκράτες καλύτερους υπηρέτες των συμφερόντων τους;
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στον αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής.
Να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς για να υπογραφεί ΣΣΕ που να αναπληρώνει τις απώλειες από την πολιτική του μνημονίου.
Να σπάσουμε στην πράξη την επιστράτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: