DEH

DEH

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή του Γ.Τοπαλίδη προς τον Υπουργό Γ.Μανιάτη με θέμα: “Ανάκληση απόφασης για δημιουργία Χ.Β.Δ.Α.σε λιγνιτωρυχεια της ΔΕΗ”

topalidis_giorgos
κ Υπουργέ,
Με ιδιαίτερη έκπληξη, απογοήτευση και έντονο προβληματισμό, διαπίστωσα ότι με την από  14-10-2014  απόφαση της  Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου (η οποία δημοσιεύθηκε στις 31-10-2014) με θέμα : «Κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων σε Λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ Α.Ε.».
           
Όπως γνωρίζετε η περιοχή μας είναι έντονα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά από τις δραστηριότητες κυρίως της ΔΕΗ Α.Ε. και δεν αντέχει επιπλέον επιβάρυνση.
Ο τρόπος που προσπαθεί το Υπουργείο να αδειοδοτήσει την συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι παράτυπος και θα καταπέσει στα αρμόδια δικαστήρια.
Η συγκεκριμένη «αναπτυξιακή» προοπτική μέσω της δημιουργίας «χαβούζας»  θα αποτελέσει την ταφόπλακα της  ανάπτυξης.
            Μοναδική επιλογή μετά τη λήξη λειτουργίας των λιγνιτωρυχείων  είναι η  επαναπόδοση των εδαφών στην τοπική κοινωνία και η αξιοποίησή τους μέσω της  αγροτικής-τουριστικής ανάπτυξης.
 
Οι πολίτες και οι Φορείς της περιοχής αντιδρούν έντονα και δεν θα επιτρέψουν την κατασκευή και την λειτουργία αυτού του έργου. Για να αποφύγουμε τις αντιδράσεις «τύπου Κερατέας», για ένα δίκαιο αίτημα των πολιτών της περιοχής ,
 απαιτείται
η άμεση ανάκληση της παρατύπως εκδοθείσας απόφασης.
 
Με εκτίμηση 
Γιώργος Τρ. Τοπαλίδης
Πολιτευτής Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: