DEH

DEH

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Tι ειπώθηκε στη σύσκεψη φορέων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της μικρής ΔΕΗ – Αιτία πολέμου η επιχειρούμενη πώληση της….

Σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε τελικά αντί του προγραμματισμένου Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, καθώς δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση. Στη σύσκεψη που ξεκίνησε λίγο πριν τις 8  το βράδυ, παρευρέθησαν εκπρόσωποι από τα Σωματεία Ενέργειας της Δυτικής Μακεδονίας, μέλη των Δ.Σ. Εργατικών Κέντρων Δυτικής Μακεδονίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ευγενία Ουζουνίδου και βεβαίως 23-24 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντί των 51….
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ.  Δακής δήλωσε: «Θέλουμε μια ΔΕΗ Δημόσιου χαρακτήρα.  Είναι ένα δεδομένο το οποίο ταυτίζεται με τα ζωτικά συμφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας.  Αυτή τη θέση μας προασπιζόμαστε με κάθε τρόπο». Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Παπαϊορδανίδης ανέφερε κι αυτός με τη σειρά του πως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει πώληση της μικρή ΔΕΗ, ενώ, όπως επισήμανε,  πιστεύει πως κάτω από την πίεση των φορέων έστω και την υστάτη στιγμή, η κυβέρνηση θα πάρει πίσω το νομοσχέδιο.  Ο κ. Κύρινας δήλωσε πως: «αυτές τις μέρες γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, ενάντια στην περιοχή μας , αλλά και στην χώρα μας. Το ξεπούλημα της ΔΕΗ». Ο κ. Βογιατζής από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο συνδυασμός του και το ΚΚΕ, είχε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις που αφορούν την απελευθέρωση της ηλεκτρενέργειας.  Τέλος λόγω της απουσίας στην Αθήνα του νέου Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε το μέλος του συνδυασμού του, κ. Παύλος Τσότσος που αρκέστηκε στο να σημειώσει, «ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί για μας αιτία πολέμου. Δεν έχει το δικαίωμα καμιά κυβέρνηση να μας πάρει το λιγνίτη και τα νερά μας».   
 
Θανάσης Τέγος www.kozan.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: