DEH

DEH

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Δήλωση της Σοφίας Σακοράφα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

΄Eν όψει της προκλητικής και απαράδεκτης κυβερνητικής πρωτοβουλίας να προχωρήσει στο έγκλημα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, πρέπει να γίνει σαφές ότι:
Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί ωμό σφετερισμό δημόσιας περιουσίας και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας.
Πρόκειται για πράξη βάναυσης κατάχρησης εξουσίας που παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα καθώς καμία κυβέρνηση και κανένα κοινοβούλιο δεν μπορεί να αντλήσει από πουθενά το δικαίωμα να οικειοποιηθεί και να ξεπουλήσει τον δημόσιο πλούτο της χώρας και μάλιστα σε τόσο ευαίσθητους και κρίσιμους εθνικά και κοινωνικά τομείς. 
Το ξεπούλημα της ΔΕΗ υποθηκεύει το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο συγκεκριμένα ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.
Οι ευθύνες βαρύνουν τόσο το πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και κάθε βουλευτή του κυβερνητικού μορφώματος που με την ψήφο του θα δώσει επίφαση νομιμότητας στο κοινωνικό και οικονομικό αυτό έγκλημα.
Είναι πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας η υπεράσπιση του Συντάγματος και του δημοσίου συμφέροντος.
Είναι πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας η άμεση αντίδραση στην επιχειρούμενη εκποίηση της ΔΕΗ για την ματαίωση των άνομων κυβερνητικών σχεδίων.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε αποφασιστικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των πολιτών και της κοινωνίας.
Κύριοι της κυβέρνησης θα φέρετε την αποκλειστική ευθύνη για τα αποτελέσματα των μεθοδεύσεών σας.”
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: