DEH

DEH

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Ναι στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, όχι στη "μικρή ΔΕΗ"

Υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, τάσσεται η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της, είναι ωστόσο αντίθετη ως προς την πώληση των δικτύων-ΑΔΜΗΕ και την κατάτμηση της ΔΕΗ, με αφορμή την ικανοποίηση της σχετικής προαπαιτούμενης δέσμευσης για την εκταμίευση της επόμενης δανεικής δόσης.

«Μετά την απόφαση για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μεγάλων δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την πώληση της "Μικρής ΔΕΗ", δηλαδή, του 30% της
όλης δραστηριότητας της ΔΕΗ» αναφέρει σε ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει ότι τάσσεται «υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, είναι ωστόσο ριζικά αντίθετη με την πώληση των δικτύων- ΑΔΜΗΕ και με τις μεθοδεύσεις για κατάτμηση και πώληση της ΔΕΗ».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει επίσης ότι «η ΔΕΗ δεν προσφέρεται για επικοινωνιακές ασκήσεις. Η αντιμνημονιακή ρητορική κυβερνητικών παραγόντων δεν μπορεί να αποκρύψει προειλημμένες αποφάσεις».

Επιπλέον, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος, δήλωσε, ότι κάθε συζήτηση των κυβερνητικών εταίρων για «επανεξέταση» προειλημμένων αποφάσεων, θα μπορούσε να είναι θετική εφόσον αποφασισθούν και προωθηθούν αλλαγές επί της ουσίας.

«Αυτό που δεν μπορεί να αποδεχθεί η ελληνική κοινωνία είναι η όποια κοροϊδία μιας δήθεν διαπραγμάτευσης, που σύντομα θα εξαντληθεί προ της επιμονής της "αδηφάγου τρόικας"» τόνισε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: