DEH

DEH

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σω.Π. Σπαρτακος ΝΕΣΤΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Σω.Π ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΑΔΜΗΕ
Την διαχρονική και αμετάκλητη θέση του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε ότι έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ αλλά και την πεποίθηση ότι η παροχή  Ηλεκτρικής Ενέργειας από τη ΔΕΗ Α.Ε θα πρέπει να διατηρήσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα παραμένοντας προσιτή και φθηνή (παραγόμενη από το Εθνικό μας καύσιμο, τον λιγνίτη), μετέφερε στους Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, της Νέας Δημοκρατίας, κυρίους Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Ντίνο Κλειτσιώτη, το Προεδρείο του Σω.Π Συγκροτήματος Νέστου κατά τη διάρκεια συνάντησής τους. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, έπειτα από την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Σω.Π να έρθει σε επαφή με τους τέσσερεις Βουλευτές στην Ενότητα της Καβάλας, με αφορμή την πώληση του ΑΔΜΗΕ και τις αρνητικές εξελίξεις που αυτή ενέχει για τον Όμιλο της ΔΕΗ Α.Ε. Στην πρόσκληση δεν ανταποκρίθηκαν οι κύριοι Πασχαλίδης ενώ η συνάντηση με τον κ. Καλαντζή δε κατέστη δυνατή καθώς απουσίαζε.
Το Προεδρείο του Σω.Π Νέστου στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έκανε  στους Βουλευτές για το επίμαχο θέμα (λίγο πριν μπει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση) εστίασε στα δεινά που θα δρομολογήσει η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ (καθώς σειρά παίρνει η «μικρή ΔΕΗ») και επέδωσε όλες τις αποφάσεις/ψηφίσματα που έχουν ληφθεί από τα θεσμικά όργανα, ενάντια στην πώληση ενώ κατέθεσαν γραπτώς και τις θέσεις/προβληματισμούς του Σωματείου για το θέμα της πώλησης της ΔΕΗ και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν σε τοπικό επίπεδο.
Περαιτέρω, το Σω.Π ζήτησε από τους δύο Βουλευτές να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα ενόψει της ψήφισης, καλώντας τους να αναλογιστούν την ευθύνη του αποτελέσματος της πράξης τους.   
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ και οι δύο Βουλευτές τάσσονται ανοιχτά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, σε ότι έχει να κάνει με τον Ενεργειακό τομέα επεσήμαναν την ανάγκη «ρεύμα & νερά να μείνουν σε Δημόσιο έλεγχο».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκε ότι σε συνάντηση που θα έχει σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα με τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη (για ζητήματα του αγωγού ΤΑΡ) θα του θέσει το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: