DEH

DEH

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Σωματείο Εργαζομένων “Η Ένωση”:Επιστολή στους βουλευτές της συγκυβέρνησης

Κύριοι  βουλευτές της συγκυβέρνησης,
Με την ψήφιση του Νομοσχεδίου  από την κυβέρνηση ξεπουλιέται  η                               θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε που είναι 100% ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι ότι:
1)   Είναι Μνημονιακή υποχρέωση
2)   Πρέπει η χώρα να συμμορφωθεί  με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες
3)   Θα είναι μειωμένη η τιμή της kwh  για τους καταναλωτές
4)   Θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας
5)   Θα ύπαρξη άντληση εσόδων  για το Δημόσιο
Σε όλα αυτά τα  ερωτήματα εάν πράγματι υπήρχε έστω και ένα επιχείρημα που θα μπορούσε να στέκει, να μας πείσει ότι αυτά τα οποία λέει η κυβέρνηση είναι έτσι  και να τα αποδεικνύει, τότε ΝΑΙ θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε  στον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ.
Βεβαίως η θέση του βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Κουκουλόπουλου  που πιστεύει ότι με το ΞΕ-πούλημα της ΑΔΜΗΕ μπαίνουν οι βάσεις για ένα   μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με απόλυτη διασφάλιση παράλληλα του δημοσίου συμφέροντος.
Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και αυτός δεν το πιστεύει, αλλά αναγκάζετε να το φωνάζει για να μπορέσει να σταθεί κοινοβουλευτικά.
Κύριε Κουκουλόπουλε,
Στην βουλή δηλώσατε ότι, όσοι αγωνίζονται και αντιδρούν για την πώληση της ΑΔΜΗΕ , στην ουσία δεν θέλουν επενδύσεις στην Ελλάδα.
Εσείς γνωρίζετε πολύ καλά ότι, η Ενέργεια και το Νερό ( διατελέσατε για πολλά    χρόνια    και    δήμαρχος )   είναι     κοινωνικά     αγαθά    και
ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ.
 
Κύριε Κουκουλόπουλε, κ. Παπαδόπουλε, κ. Κωνσταντινίδη,
Θα μπορούσαν αυτά να τα λένε κάποιοι βουλευτές που δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή της ενέργειας, κάποιοι βουλευτές του Κολωνακίου.
Εσείς  που μεγαλώσατε με τον λιγνίτη, εσείς που γνωρίζετε πολύ καλά την ενεργειακή καρδιά της χώρας από όπου κατάγεστε, εσείς που με δηλώσεις σας όταν βρισκόσασταν ένθεν και ένθεν στην αντιπολίτευση και φωνάζατε δυνατά ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εσείς ερχόσαστε σήμερα να μας πείσετε ότι, το ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα;
Μπήκατε στον κόπο να μάθετε ποια είναι τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΑΔΜΗΕ;
Μήπως ξεπερνούν τα 8  ΔΙΣ Ευρώ;
Μήπως ξέρετε πόσα θα πληρώσει ο ….. « επενδυτής»;
Σας το λέμε για να το …μάθετε:
Το τίμημα δεν θα ξεπερνά τα 500 έως 550 εκατομμύρια ευρώ!!!
Εάν εσείς θεωρείτε ότι αυτό είναι μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα και αναπτυξιακό τότε  ΨΗΦΙΣΤΕΤΟ!!!
Εάν εσείς πιστεύετε ότι έτσι θα σωθεί η χώρα και θα έχει την Εθνική της Ανεξαρτησία και την Ενεργειακή της Αυτάρκεια  τότε  ΝΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕΤΟ!!!
Είμαστε όμως απολύτως σίγουροι ότι, δεν θα έχει τίποτα από όλα αυτά και επίσης είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και εσείς το ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
Κύριοι βουλευτές της συμπολίτευσης,
Οι πολίτες της περιοχής σας στείλανε στα βουλευτικά έδρανα για να υπηρετήσετε τα συμφέροντα της Χώρας, της περιοχής σας και των συμπολιτών σας.
Σας στείλανε στην βουλή για να παραμείνετε ΕΥΖΩΝΟΙ για το συμφέρον της Πατρίδας μας και ΟΧΙ να γίνετε στρατιωτάκια, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τη υποταγμένη συγκυβέρνηση.
Εάν θέλετε, να μην γραφούν τα ονόματά σας στον Μαύρο πίνακα, εάν θέλετε να ξαναγυρίσετε στον τόπο σας με ψηλά το κεφάλι, εάν θέλετε να κυκλοφορείτε ανάμεσά μας και να μας κοιτάτε στα μάτια και να σας λένε οι συμπολίτες σας καλημέρα, τότε:
ΓΥΡΙΣΤΕ  ΤΗΝ  ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ  ΚΑΛΟ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ.
 
ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ!!!
ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΧΙ!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: