DEH

DEH

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισκέφθηκε το χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής του ιδιωτικού συμφερόντων λιγνιτωρυχείο στο Δ.Δ. Αχλάδας

Κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων της συντονιστικής Φλώρινας αποτελούμενο από τον ΚΕΡΑΜΙΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ, ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ ΧΡΗΣΤΟ και ΒΑΤΑΛΗ ΑΡΗ επισκέφθηκε το χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής του ιδιωτικού συμφερόντων λιγνιτωρυχείο στο Δ.Δ. Αχλάδας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αρχαιολογικά ευρήματα.
 Το κλιμάκιο επισκέφθηκε μετά τον χώρο ανασκαφής επισκέφθηκε και την υπεύθυνη αρχαιολόγο στην Φλώρινα για περαιτέρω ενημέρωση. Τα ευρήματα σύμφωνα με την υπεύθυνη αρχαιολόγο χρονολογούνται το 2ο Μ.Χ. αιώνα και αργότερα της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής και αναμένεται μετά το νεκροταφείο σε κάποιο σημείο να ανακαλυφθούν και οικοδομήματα.
Η δε πρακτική και αντιμετώπιση που ακολουθείται σε σχέση με την ανασκαφή είναι ίδια με αυτής της ανασκαφής του ορυχείου Αμυνταίου συμφερόντων ΔΕΗ.
Το κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε   στην υπεύθυνη αρχαιολόγο ότι επιθυμεί να υπάρχει η ίδια μεταχείριση με τις ανασκαφές που γίνονται στο πεδίο Λακιάς – Αναργύρων, χωρίς εξαιρέσεις μιας και πρόκειται στο τομέα της Αχλάδος για ιδιωτικό ορυχείο, πιστεύοντας ότι οι υπεύθυνοι θα λειτουργήσουν με επαγγελματικά κριτήρια χωρίς να ενδίδουν από τυχών πιέσεις των ιδιωτών, αλλά και πολιτικών υπέρ των ιδιωτών.
Για την επίσκεψη και τα όσα λέχθηκαν κατά την συνάντηση του κλιμακίου και της αρχαιολόγου ενημερώθηκε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή ως αρμόδια τομεάρχης ενέργειας των Αν. Ελλ., καθώς μετά το πρόβλημα που δημιουργείται με την τροφοδοσία του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – ΦΙΛΩΤΑ, θα αντιμετωπισθεί πλέον σοβαρό πρόβλημα και με το πολύπαθο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ, αλλά και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ορυχείου Αχλάδας έχει συνάψει συμβάσεις αρκετών εκατομμυρίων με την ΔΕΗ απολαμβάνοντας τα προκαταβολικά για συγκεκριμένες ποσότητες λιγνίτη, για τις οποίες απορρέουν σημαντικές ποινικές ρήτρες, με αποτέλεσμα αν δεν καταφέρει να τις ικανοποιήσει η ΔΕΗ να χάνει σημαντικά ποσά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: