DEH

DEH

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Nίκος Φωτόπουλος “Έφτασε η ώρα για να αποφασίσω αν θα μείνω πρόεδρος της Ομοσπονδίας ή αν θα κρατήσω τη θέση του μέλους στο Δ.Σ. της ΔΕΗ”

Νίκος Φωτόπουλος: «Εάν η κυβέρνηση μας αποδείξει ότι ιδιωτικοποιώντας τη ΔΕΗ οι καταναλωτές θα έχουν πιο φτηνή ενέργεια …εμείς θα συμφωνήσουμε!!!»
 
Εκδήλωση-συζήτηση παρουσία του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκου Φωτόπουλου, διοργάνωσε σήμερα 3 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια: «Εργατική Αλληλεγγύη», ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να αναπτύξουν τις θέσεις τους για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, άλλα και για άλλα θέματα που αφορούν τη ΔΕΗ, όπως οι αλλαγές στις εργασιακές και ασφαλιστικές σχέσεις που έγιναν, ή προγραμματίζονται να γίνουν.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου σχετικά με την φημολογούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δήλωσε «σύμφωνος» με την ιδιωτικοποίηση… αλλά με τον όρο οι καταναλωτές να έχουν πιο φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα. «Το εργατικό κίνημα της χώρας μας και όχι μονάχα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, οφείλει να μπει μπροστά και να εμποδίσει τα σχέδια της κυβέρνησης σε σχέση με το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, διότι αν υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης ο πρώτος που θα την πληρώσει θα είναι ο καταναλωτής.
Η θέση η δική μας είναι ξεκάθαρη. Εάν η κυβέρνηση μας αποδείξει ότι ιδιωτικοποιώντας τη ΔΕΗ αύριο το πρωί οι καταναλωτές θα έχουν πιο φτηνή ενέργεια, εμείς θα συμφωνήσουμε η ιδιωτικοποίηση να γίνει από σήμερα κιόλας. Κάτι τέτοιο όμως η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει να το αποδείξει, αφού σε όλες τις χώρες που το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας από τα χέρια του δημοσίου πέρασε στα χέρια των ιδιωτών, ένα πράγμα συνέβη. Αυξήθηκε η τιμή 3 και 4 φορές πάνω. Οι ιδιώτες δεν δραστηριοποιούνται για τη ψυχή της μάνας τους. Το κίνητρο τους και ο Θεός τους είναι ένα. Το κέδρος και μόνο το κέρδος», δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Φωτόπουλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Σαράντος Αλεξανδρής μέλος του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «βρισκόμαστε μπροστά στη μνημονιακή πολιτική, την εφαρμογή των ρυθμίσεων που έχει συμφωνήσει τελευταία η κυβέρνηση με την τρόικα, για το ξεπούλημα, τη λεηλασία όλου του ενεργειακού πλούτου και όλου του δημόσιου πλούτου της χωράς μας. Το μάρμαρο δυστυχώς θα το πληρώσουν οι καταναλωτές, αφού θα υποστούν θεαματικές αυξήσεις στα τιμολόγια. Το ζήτημα της ΔΕΗ αφορά όλη την κοινωνία», είπε ο κ. Αλεξανδρής.
«Η τρόϊκα έδωσε εντολή να πουληθεί τώρα η ΔΕΗ», δήλωσε ο κ. Στέφανος Πράσσος πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια: «Εργατική Αλληλεγγύη», συμπληρώνοντας: «Εμείς θα κάνουμε μεγάλους αγώνες, ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση, γιατί κάνει κακό στους εργαζομένους και σε όλη τη χώρα».
Ρεπορτάζ: Θανάσης Τέγος
 
---------------------------------------------------------------------
“Έφτασε η ώρα για να αποφασίσω αν θα μείνω πρόεδρος της Ομοσπονδίας ή αν θα κρατήσω τη θέση του μέλους στο Δ.Σ. της ΔΕΗ”. Αυτό ανέφερε, μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του kozan.gr, σήμερα Τετάρτη από την Κοζάνη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος. Όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο κ. Νίκος Φωτόπουλος θα αποχωρήσει από την προεδρία από της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: