DEH

DEH

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αγωνιστικη Ενότητα ΔΕΗ Mε πράξη Υπουργικού Συμβουλίου το ξεπούλημα της ΔΕΗ


Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ!

Την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δρομολογεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπογράφοντας, χθες (24/7), την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τεμαχίζεται σε 3 κομμάτια η Επιχείρηση και ορίζεται το χρονοδιάγραμμα του ξεπουλήματος της (εντός δύο ετών θα έχει ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ).

Η κυβέρνηση, από κοινού με τους δανειστές της χώρας, μετατρέπει γρήγορα την Ελλάδα σε «μπανανία» προς άγραν κερδών των μεγάλων ντόπιων και ξένων κεφαλαίων.

Η πραξικοπηματική Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει για τον ΑΔΜΗΕ την παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα  και θα οδηγήσει έως τα μέσα του 2014 στην πώληση ποσοστού έως και 51% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ.

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης «μικρής ΔΕΗ», που θα είναι βιώσιμη, ανταγωνιστική και στην οποία θα δοθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη την απόσυρση παλαιών μονάδων, αλλά και νέων μονάδων, θα έχει αναλογικό ποσοστό της δραστηριότητας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ, του παραγωγικού μείγματος και της πελατειακής βάσης της νέας εταιρείας. Η προετοιμασία και οι επαφές με επενδυτές να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2014 και η εκτέλεση της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τρίμηνου του 2015.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την πώληση των μετοχών που διαθέτει το Δημόσιο στη ΔΕΗ και αντιπροσωπεύουν το 17% της εταιρείας, κατά προτίμηση μέσω της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή. Η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015 ή εντός του πρώτου τριμήνου του 2016.


Η κυβέρνηση με την Πράξη του Υπουργικού Συμβούλιου ολοκληρώνει το σχέδιο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Η απόφαση αυτή συνιστά έγκλημα που, αν γίνει πράξη, θα καταφέρει καίριο πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, στην εθνική ανεξαρτησία της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή, θα υπονομεύσει τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό και θα στερήσει τη χώρα από ένα από τα σημαντικότερα στηρίγματα για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής κοινωνικής πολιτικής εξόδου από την κρίση.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Εργαζόμενοι, Συνδικάτα, Κοινωνικοί Φορείς  -  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον Αγώνα.

Να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό, πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα που θα φράξει το δρόμο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Για ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο, Ενιαία - Καθετοποιημένη με αποκλειστικότητα σε Παραγωγή - Μεταφορά - Διανομή και την καθοριστική της συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Για Εθνικοποίηση ολόκληρου του ηλεκτρενεργειακού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: