DEH

DEH

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Στον Α.Η.Σ. Μελίτης… φωτιά μεγάλη… πόνος βαθύς…

Βαρειά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας, μετά τις απανωτές και αλματώδεις ιδιωτικοποιήσεις της τροϊκανής κυβέρνησης, απέμεινε πλέον η Δ.Ε.Η. και η δράση της στο χώρο της ενέργειας. Το καμάρι των λιγνιτικών μονάδων, ο Α.Η.Σ. Μελίτης, με τη σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στο οικονομικό, αλλά και ηθικοπολιτικό επίπεδο.
Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 30/7/2013, τις εγκαταστάσεις του Α.Η.Σ. Μελίτης και ενημερώθηκε από το διευθυντή της μονάδας κ. Τάσο Λοβάτση και τους εργαζόμενους για τις
επιπτώσεις λειτουργίας της στο άμεσο μέλλον.

Εκτιμούμε ότι η προγραμματισμένη συντήρηση της μονάδας για τις 15/8/2013 θα μειώσει, σε κάποιο βαθμό, τις αρνητικές χρονικές – οικονομικές συνέπειες. Το τρίμηνο θεωρείται ικανός και αναγκαίος χρόνος αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του σταθμού.
Το Δ.Σ. και η Κεντρική Διοίκηση της Δ.Ε.Η. σε άμεση συνεργασία με τη διεύθυνση, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, γρήγορα και ποιοτικά.
Μία ορθολογική κυβέρνηση, πέρα από τις Ε.Δ.Ε. της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Η. ακόμη και ο <<κοινός νους>>, κάπως έτσι σκέφτεται ή θα έπρεπε να σκέφτεται. Η αυταρχική διακυβέρνηση της Ν.Δ., με τα κατά καιρούς συμπληρώματά της, τι κάνει;
- Τεμαχίζει, μέσω Α.Δ.Μ.Η.Ε., για το διαχειριστή συστήματος μεταφοράς *Ιδιωτικοποιεί*, μέσω του πλειοψηφικού πακέτου του <<επενδυτή>>. Εκποιεί σε τιμές που επιφέρουν αστικές και ποινικές ευθύνες.
- Δεν ανανεώνει – προσλαμβάνει – εκπαιδεύει μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό.
- Αναθέτει σε εργολάβους – υπεργολάβους, που απασχολούν σε συνθήκες δουλείας ανειδίκευτους, απασχολήσιμους <<ανέργους>>, την υλοποίηση έργων υψηλής ακρίβειας και σύγχρονης τεχνογνωσίας.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ως δύναμη κοινοβουλευτικής και κινηματικής αντιπολίτευσης σήμερα, αλλά και ως μελλοντική κυβερνητική πολιτική ηγεσία δεσμεύεται:
- Δε θα αναγνωρίσει την κατάτμηση – ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η.
- Θα αποκαταστήσει την ενιαία και καθετοποιημένη δομή και λειτουργία της.
- Οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Δ.Ε.Η. θα την οδηγήσουν, ως
ναυαρχίδα της ενέργειας, σε πορεία αειφόρου ανάπτυξης, με αντιρρυπαντικά
χαρακτηριστικά και οικολογικές δράσεις.
 
 
*Θανάσης Γερμανίδης*, Βουλευτής Φλώρινας
*Ευγενία Ουζουνίδου*, Βουλευτής Κοζάνης
*Τάσος Τσαούσογλου*, Γρ. Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: