DEH

DEH

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Υπό δημιουργία επιτροπή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και της ΔΕΗ

Επιτροπή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και της ΔΕΗ πρόκειται να δημιουργηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να εξετάσει το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη σχέση της ΔΕΗ με τις τοπικές κοινωνίες των λιγνιτικών περιοχών. Αυτό έγινε γνωστό μετά από τη συνάντηση του δημάρχου Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκη Παπαγεωργίου, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. Αρθούρο Ζερβό και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο παρουσία φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.
Στο επίκεντρο των επαφών αυτών βρέθηκε το θέμα της τιμής της τηλεθέρμανσης καθώς όπως επισήμανε ο κ. Ιωσηφίδης, η ΔΕΗ Α.Ε. πρότεινε μεγάλη αύξηση της τιμής αυτής. Οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας υπογράμμισαν ότι μια τέτοια απόφαση θα επέφερε μεγάλες επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες και ζήτησαν από τη ΔΕΗ να κρατήσει σταθερές τις τιμές της τηλεθέρμανσης σε ένδειξη σεβασμού στους πολίτες του τόπου από τον οποίο παράγεται η ενέργεια. Υποδέχτηκαν δε θετικά την αναφορά για την δημιουργία κοινής επιτροπής του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων και της ΔΕΗ.
Εξάλλου, κατά τη συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο συζητήθηκε το θέμα του τρένου, όπως επίσης και ζητήματα συντήρησης και ανάπτυξης νέων υποδομών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: