DEH

DEH

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Τι λένε ο πρόεδρος της “Ένωσης” Κώστας Θεοχάρης και το μέλος του Δ.Σ. του Σπάρτακου Κώστας Βόμβας, για τη δημιουργία ενός πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου της ΔΕΗ στην περιοχή

 
Στην εκπομπή “12 με 1 το μεσημέρι” στο West Radio, με τον Μιχάλη Αγραφιώτη και τη Φωτεινή Ηλιάδου, φιλοξενήθηκαν, σήμερα Τρίτη (23/07), ο πρόεδρος του σωματείου ΔΕΗ “Η Ένωση” κ. Κώστας Θεοχάρης και το μέλος της διοίκησης του Σπάρτακου (και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ) κ. Κώστας Βόμβας. Στο ερώτημα – προς τον πρόεδρο της “Ένωσης” – για την πρωτοβουλία του Σπάρτακου, για τη δημιουργία ενός σωματείου στην περιοχή, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε τα εξής:
“Καταρχάς δεν πρόκειται για μια πρωτοβουλία του “Σπάρτακου”. Εμείς το 2011, ως σωματείο “Ένωση”, όταν αντιληφθήκαμε ότι έρχεται καταιγισμός από αντεργατικά μέτρα, μειώσεις μισθών, τα μνημόνια κτλ, είχαμε στείλει επιστολή σ’ όλα τα συνδικάτα, για κοινή δράση. Τότε κάποιοι συνάδελφοι από την περιοχή μας, δυστυχώς, έκαναν δύο συγκεντρώσεις στα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, όπου έλεγαν σε γενικές γραμμές στους συναδέλφους, να μην μας ακούν και πως αυτά που λέμε δεν είναι έτσι, δε θα έρθουν πολύ μεγάλες μειώσεις κτλ. Δυστυχώς όμως εμείς επιβεβαιωθήκαμε. Η πρότασή μας είναι για ένα σωματείο κι ένα Εργατικό Κέντρο στην περιοχή, με έδρα την πρωτεύουσα του νομού.Δυστυχώς κάποιοι δεν το θέλουν. Από την άλλη μπορεί η πολυφωνία να είναι τελικά καλύτερη. Διότι ένα συνδικάτο πιο εύκολα μπορεί να είναι ευάλωτο σε πιέσεις από οποιονδήποτε”. 
Στο ίδιο ερώτημα, ο κ. Βόμβας σημείωσε τα εξής: “Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία θα έχουμε. Έχουμε μία ΓΕΝΟΠ, που είμαστε όλοι εκεί. Τι πρεσβεύει αυτή η ΓΕΝΟΠ. Άρα αν δεν καθορίσουμε το στόχο του συνδικάτου δεν θα πετύχουμε τίποτα. Φτάσαμε στο δια ταύτα κάποιοι βάζουν πλάτη και συναινούν να περάσουν κάποια μέτρα είτε με τη μία κυβέρνηση, είτε με την άλλη. Φτάσαμε στο σημείο να πάνε να υπογράψουν μειώσεις μισθών. Μας ωφέλησε όλου εμάς που είχαμε ένα συνδικάτο;” επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βόμβας.
Από το kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: