DEH

DEH

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ 8ΜΗΝΙΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΣΙΛΦΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΘΟΥΡΟ ΖΕΡΒΟ)

Προς: Πρόεδρο &  Δ/ντα Συμβ. ΔΕΗ κ. Α. Ζερβό
 
Για άλλη μία φορά η ΔΕΗ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπό  στην περιοχή, ένα πρόσωπο εντελώς διαφορετικό από αυτό που περιμένουμε αν αναλογιστεί κανείς την προσφορά της περιοχής στην συγκεκριμένη επιχείρηση.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τοις νέες αμοιβές για τα 8μηνα.
Η ΔΕΗ εφαρμόζει τα κατώτερα όρια της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. ενώ το τονίζουμε δεν είναι υποχρεωμένη.  Ακόμα και κάποιοι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας μέσα στα ορυχεία και τους χώρους της επιχείρησης δεν έχουν εφαρμόσει τα κατώτερα όρια σε μισθούς και ημερομίσθια, αντίθετα η ΔΕΗ σαν πιστός κρατικός οργανισμός  «υιοθέτησε» αμέσως τα κατώτατα όρια αμοιβών.
Βέβαια ενώ έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για την εφαρμογή των χαμηλότερων μισθών, παρόλα αυτά επιλέγει ποια σημεία της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. θα εφαρμόσει κατά γράμμα καθώς προκύπτει το παρακάτω πρόβλημα:
η μοριοδότηση των υποψηφίων έγινε με βασικό κριτήριο την εμπειρία της κάθε ειδικότητας, ενώ  η ΕΓΣΣΕ αναγνωρίζει όλες τις  3ετίες του εργαζόμενου και όχι μόνο τις 3ετίες του κλάδου ως εμπειρία. Στην μοριοδότηση των υποψηφίων για τα 8μηνα μέτρησαν μόνο οι 3ετίες σε ομοειδή καθήκοντα, οξύμωρο σχήμα καθώς μπαίνει ζήτημα ακόμα και για την εγκυρότητα του διαγωνισμού.
Ζητάμε από εσάς να επανεξετάσετε το θέμα καθώς αφενός αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για την περιοχή μας, αφετέρου είναι πολύ πιθανό να προκύψουν ενστάσεις για την επιλογή των υποψηφίων.
Επίσης αξιώνουμε την εφαρμογή των παλιών κλαδικών συμβάσεων με μία εύλογη μείωση (π.χ. 20%) που θα συμφωνηθεί με τα συνδικάτα.
 
                      Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1957
ΤΜΗΜΑ  Γ.Σ.Ε.Ε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: