DEH

DEH

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Στενότητα και πάλι στο ταμείο της ΔΕΗ

Σε νέα φάση επιδείνωσης φαίνεται ότι μπαίνει η γνωστή… αλυσίδα ρευστότητας στην ενεργειακή αγορά, καθώς η ΔΕΗ, μετά την εκταμίευση των δύο δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συνολικού ύψους περί τα 470 εκατ. ευρώ, αντιμετωπίζει εκ νέου ταμειακά προβλήματα.
Τα χρήματα από την ΕΤΕ χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν πληρωμές από τη ΔΕΗ προς τους ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ, κι έτσι πληρώθηκαν τα αντίστοιχα ποσά οι ηλεκτροπαραγωγοί οι οποίοι με τη σειρά τους πλήρωσαν, αυτό το κομμάτι του χρέους τους, προς τη ΔΕΠΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΗ, τα προβλήματα στις ανεξόφλητες οφειλές των πελατών προς τη ΔΕΗ συνεχίζονται, με αποτέλεσμα η εταιρεία να «βλέπει» ήδη νέα ασφυξία και να προβλέπει καινούργιες καθυστερήσεις. «Νέες γραμμές χρηματοδότησης δεν φαίνονται στον ορίζοντα και συνεπώς, αν δεν βρεθούν από κάπου χρήματα για να μπούν στο σύστημα, θα αντιμετωπίσουμε και πάλι το γνωστό πρόβλημα» δηλώνει στο energypress αρμόδιο στέλεχος, προειδοποιώντας ότι η άμεση συνέπεια της ταμειακής ασφυξίας θα είναι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές

Δεν υπάρχουν σχόλια: