DEH

DEH

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Επανήλθε η τροφοδοσία της Μεγαλόπολης παραμένουν τα προβλήματα με τους λιγνίτες

Μια καταγγελία που έγινε προ ημερών από το Σωματείο Ορυχείων Σταθμών Μεγαλόπολης, σύμφωνα με την οποία έχει σταματήσει η τροφοδοσία με λιγνίτη της πιο σύγχρονης μονάδας του συγκροτήματος της Πελοποννήσου, η Μεγαλόπολη IV, έφερε στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ στα ορυχεία της.
Η καταγγελία του Σωματείου ανέφερε ότι «η απουσία σχεδιασμού, η ολιγωρία και η ανικανότητα της τοπικής διοίκησης η συγκάλυψη από τη ΓΔ Ορυχείων και τη διοίκηση… φέρνουν τα ορυχεία του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης στη διάλυση και την αδυναμία. Σύμφωνα μάλιστα με το σωματείο για πρώτη φορά έχει παρατηρηθεί διακοπή της τροφοδοσίας των μονάδων.  
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον προγραμματισμό του ΛΑΓΗΕ η μονάδα της Μεγαλόπολης πράγματι έμεινε εκτός λειτουργίας για περίπου μία εβδομάδα

και επανήλθε προ ημερών.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για μια σειρά από παραλείψεις και ολιγωρίες που έχουν οδηγήσει στην σοβαρή έλλειψη τεχνικού προσωπικού σε μια περίοδο μάλιστα που υπάρχει απαγορευτικό στις  προσλήψεις.
Εκτός όμως από την περίπτωση της μονάδας της Μεγαλόπολης, πληροφορίες και από άλλα μέτωπα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ κάνουν λόγο για ολοένα αυξανόμενα προβλήματα κυρίως στο κομμάτι των ορυχείων. Με βάση τα στοιχεία από την ημερήσια αγορά εκτός από τη Μεγαλόπολης, προβλήματα παρουσιάστηκαν και στη μονάδα της  Καρδιάς, ενώ σχεδόν σε μόνιμη βάση η μονάδα της Φλώρινας καλείται να λειτουργήσει σε μισή ισχύ.
Εκτός βεβαίως από τα θέματα που επικαλούνται οι συνδικαλιστές θα πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλες παράμετροι, όπως το γεγονός ότι σε αρκετά ορυχεία έχει ήδη εξαντληθεί οι καλές «τομές» και πλέον οι εκσκαφείς της ΔΕΗ ξεκινούν να «ξύνουν» τα πιο δύσκολα στρώματα, φτάνοντας στον πάτο του βαρελιού των αποθεμάτων.
Παράλληλα στην περίπτωση του Αμύνταιου είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει επί μακρόν η ΔΕΗ, με την τοπική αρχαιολογική υπηρεσία, με αποτέλεσμα κατά διαστήματα να προκαλούνται θέματα με την ασφαλή τροφοδοσία τριών μονάδων, δηλαδή των μονάδων του Αμύνταιου αλλά και της Μελίτης.
ΠΗΓΗ ENERGYPRESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: