DEH

DEH

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Εργατική Λαϊκή Κίνηση Πτολεμαϊδας: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της εργολαβίας ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Σαν επιδημία απλώνεται τα τελευταία χρόνια μια καινούργια (παράνομη) συμπεριφορά των αφεντικων.Πληρωνουν όσα θέλουν, όποτε θέλουν ,και αν θέλουν τους εργάτες . Ένα από τα «λουλούδια» που εγκληματεί ανενόχλητος εδώ και χρόνια στην περιοχή είναι η εταιρία (ΘΗΡΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Ν.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ &ΣΙΑ) Εκατοντάδες εργαζόμενοι που είχαν την ατυχία να δουλεύουν σ΄αυτή απολυθήκαν χωρίς να πληρωθούν μισθούς, άδειες, αποζημιώσεις ,δώρα.

Κι΄όμως συνεχίζει να επιλέγεται ως εργολάβος από την ΔΕΗ ,εμείς
ρωτάμε ; Δεν γνωρίζει η διεύθυνση της ΔΕΗ την συμπεριφορά του ; Γιατί τον καλύπτει ; Γιατί τον πληρώνει ;
Μήπως αυτά που κλέβει από τους εργάτες είναι αρκετά για να καλολαδωνει τους μηχανισμους της διαπλοκής ! Τι κανουν οι μηχανισμοι του κρατους εποπτης εργασίας – εισαγγελείς ; Γιατί δεν οδηγείται στο αυτόφωρο για μη πληρωμή αδειών αφού έχουν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες .Μήπως έτσι εφαρμόζουν την κυβερνητική κατεύθυνση για αύξηση της παραγωγικότητας ( πλούτος για τα αφεντικά-φτώχεια για τους εργάτες). Η μήπως διαθέτει υψηλούς προστάτες ; Καλούμε τους εργάτες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους . ΔΕΗ και κρατικός μηχανισμός είναι μαζί του . Τον καλύπτουν και στηρίζουν τα παράνομα κέρδη του. Αυτό που μένει για εμάς τους εργάτες είναι ο δρόμος της ενότητας και του αγωνα.Μονο έτσι θα νικήσουμε ,τον φόβο της ανεργίας , την τρομοκρατία της απόλυσης ,την κλοπή του ιδρώτα μας . Στην συμμαχία Κυβέρνησης-κράτους-αφεντικών ,η απάντηση είναι ενότητα των εργαζομένων.
Θα θέλαμε να απευθυνθούμε και στα «θεσμικά» όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή τα μεγάλα συνδικάτα στην ΔΕΗ (Σπάρτακος-Ένωση) στην ΓΕΝΟΠ στα εργατικά κέντρα Κοζάνης-Πτολεμαΐδας .Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί τους για τους συναδέλφους που μαζί δουλεύουν στα πόστα και τις βάρδιες ; Για να μην διαταραχτούν οι καλές σχέσεις με την εργοδοσία της ΔΕΗ (ταξική ειρήνη) ; Γιατί αυτοί ακόμα επιβιώνουν (πληρώνονται) Η μήπως υπάρχουν υπόγειες διαδρομές ; Για ένα να είναι σίγουροι ,έρχεται η σειρά τους , και τότε δεν θα βρουν συμμάχους στη κοινωνία. Η ΔΕΗ πάει για πούλημα και μαζικές απολύσεις. Μισθοί και συντάξεις θα Κινεζοποιηθούν .
Εμείς καλούμε τους εντίμους εργάτες να απομονώσουν τα γραφειοκρατικά – εργοδοτικά συνδικάτα και να ενωθούν με τους εργάτες των εργολάβων , των διμήνων, των οκτάμηνων σε ταξικά συνδικάτα . Έτσι ενωμένοι θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την πολιτική που μας οδηγεί στην πείνα .
Συμπαράσταση στους εργάτες του ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ και σε κάθε άνεργο ,απλήρωτο ,κακοπληρωμένο εργάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: