DEH

DEH

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ - Δ.Ε.Η


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

     Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Τακτική Εκλογοαπολογιστική μας Συνέλευση το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12.00΄ το μεσημέρι στην αίθουσα της ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ-Κ.Η.Ε. Στουρνάρη 73-75 όπου συζητήθηκαν τα Θέματα Ημερησίας Διάταξης. Εγκρίθηκαν ο Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. για το έτος 2012, ο Διοικητικός προγραμματισμός για το 2013, ο Οικονομικός απολογισμός για το 2012 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός για το 2013. Συζητηθήκαν τρέχοντα θέματα, όπως οι εξελίξεις στη δραστηριότητα της Καταμέτρησης και η αλλαγή – προσθήκη άρθρων του Καταστατικού.

    Επίσης, εξελέγη η Εφορευτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή εκλογών οι οποίες αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν
τηνΠέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για την σχετική διαδικασία. Ως δευτεροβάθμια Οργάνωση για εκπροσώπηση στη Γ.Σ.Ε.Ε., επελέγη η Ομοσπονδία της ΓΕΝ.Ο.Π./Δ.Ε.Η-Κ.Η.Ε. Ακόμη, δύο διακεκριμένοι Νομικοί, ειδικοί ο καθένας στον τομέα του, ο εργατολόγος κ. Δημήτρης Περπατάρης, Νομικός Σύμβουλος του Σωματείου μας και ο ειδικός σε οικονομικά θέματα δικηγόρος κ. Γιάννης Κοντέλας, ενημέρωσαν και απάντησαν σε ερωτήσεις Συναδέλφων για θέματα εργασιακά και ρυθμίσεων οικονομικών οφειλών και υποχρεώσεων.

      Συναδέλφισσες –οι 

     Βρισκόμαστε  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  σ’ ένα πραγματικά δυσοίωνο  κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, μέσα  σε μια βαθιά οικονομική, πολιτική, αλλά κυρίως κοινωνική και ηθική κρίση.

Το μόνο παρήγορο για μας και την Κατηγορία  – Ειδικότητα των Καταμετρητών, στην παρούσα συγκυρία, είναι η διαφαινόμενη αναβάθμιση της δραστηριότητας της Καταμέτρησης και του ρόλου των Καταμετρητών στην νέα εταιρία του Ομίλου ΔΕΗ, τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

     Μετά από μεγάλο αγώνα, την τελευταία τριετία, του Προεδρείου και του Δ.Σ. του Πανελλαδικού Συλλόγου των Καταμετρητών, με προτάσεις, παραστάσεις και συνεχείς συναντήσεις, η διοίκηση της Εταιρίας αποφάσισε όπως είναι γνωστό, την πραγματοποίηση των πρώτων Εκπαιδευτικών κύκλων - Σεμιναρίων στις σχολές της Αθήνας και της Φλώρινας.

   Έπονται τα προγραμματισμένα βήματα προς την κατεύθυνση της οριστικής λύσης του ζητήματος, καθώς το επόμενο διάστημα θα απαιτηθούν αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον μας στην επιχείρηση.

Πρόγραμμα δράσης 2013 

Μετά την επίτευξη των  στόχων του «Διοικητικού προγραμματισμού  για το έτος 2012» όσον αφορά τα «κλαδικά ζητήματα» και τις επιδιώξεις του Σωματείου μας που αφορούν τα Ειδικά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια του ΔΕΔΔΗΕ με στόχο την ορθότερο έλεγχο των δραστηριοτήτων της Καταμέτρησης, των σχετικών εργολαβιών και βλαβών ή παραβάσεων στις μετρητικές διατάξεις, νέες τεχνολογίες, εξυπηρέτηση κλπ. και την δρομολόγηση του επιβεβλημένου έλεγχου των εργολάβων της Καταμέτρησης από τους καταρτισμένους ειδικά για το σκοπό αυτό Καταμετρητές της ΔΕΗ, προκρίνουμε ως άμεσες και βασικές δράσεις του 2013:

Δρομολογούμε άμεσα την εκπαίδευση όλων όσων Καταμετρητών (ΔΟ2Β) επιθυμούν την απόκτηση άδειας ηλεκτροτεχνίτη για τοναποτελεσματικότερο και πιστοποιημένο έλεγχο τωνδραστηριοτήτων της Καταμέτρησης.

Συνεχίζουμε τα επιμορφωτικά Σεμινάρια των Καταμετρητών (2ηΦάση).

Επιδιώκουμε την μετάταξη Συναδέλφων που επιθυμούν στηνειδικότητα – κατηγορία των Καταμετρητών.

Συνεχίζουμε τις ενέργειες για την πιστοποίηση του επαγγέλματοςτου Καταμετρητή από το Διεθνή οίκο «Οργανισμό Επιθεώρησηςκαι Πιστοποίησης TÜV HELLAS – ISO».

Επιδιώκουμε τη δημιουργία οργανογράμματος για τηνΚαταμέτρηση και τον Τομέα Χρηστών Δικτύου.

Καταθέτουμε άμεσα τις προτάσεις του Σωματείου για τηναναμόρφωση της «ΟΔΗΓΙΑΣ 81» και την προσαρμογή τουκαθηκοντολογίου της ειδικότητας στα νέα δεδομένα.

Επιδιώκουμε τον έλεγχο και την Καταμέτρηση των καταναλωτώνΜεγίστων, μόνο από τακτικούς Καταμετρητές του ΔΕΔΔΗΕ.

Επιδιώκουμε τον έλεγχο και την Καταμέτρηση των ΠαραγωγώνΗ/Ε Φωτοβολταϊκών, μόνο από τακτικούς Καταμετρητές τουΔΕΔΔΗΕ.

Επιδιώκουμε τον αποκλειστικό έλεγχο και διοικητική υποστήριξητης Τηλεμέτρησης από τα αρμόδια Γραφεία Καταμέτρησης καιτους τακτικούς Καταμετρητές του ΔΕΔΔΗΕ.

Επιδιώκουμε τη δημιουργία «Ειδικού Τομέα Ελέγχου» για τιςμετρητικές διατάξεις (Εργολαβίες, ρευματοκλοπές, εσωτερικόςέλεγχος κλπ), όπου θα συμμετέχουν Καταμετρητές.

Προωθούμε την αναμόρφωση των Βιβλίων Καταμέτρησης (Β.Κ.).

Επιδιώκουμε τη χρήση ενιαίας νέου τύπου σφραγίδας,διαφορετικού χρώματος για κάθε κατηγορία χρήστη (Καταμετρητές ΔΕΔΔΗΕ, Τεχνικοί ΔΕΔΔΗΕ, εργολάβοι, έλεγχοςκλπ.)

Δρομολογούμε τη χρήση ομοιόμορφης στολής από τουςΚαταμετρητές του ΔΕΔΔΗΕ.

Ζητάμε άμεση Εκπαίδευση Συναδέλφων ΔΟ2Α σε θέματα δικτύου.

Γίνεται άμεση παρέμβαση στην Επιτροπή Επιδομάτων της ΔΕΗγια το επίδομα Καταμέτρησης, το οποίο επιδιώκουμε να ενταχθείολόκληρο στα Επικίνδυνα & Ανθυγιεινά επιδόματα τουΚΚΠ/ΔΕΔΔΗΕ. Η περικοπή του «Ειδικού επιδόματος φύσεωςεργασίας 25%» το οποίο λαμβάνουν οι Καταμετρητές εμπίπτειστην κατηγορία των επιδομάτων ειδικών συνθηκών εργασίας καιως εκ τούτου κακώς δεν εξαιρέθηκε από το Ν. 3833 (ΦΕΚ 40Α15.03.2010) όπως και τα επιδόματα οικογενειακής παροχής,χρόνου υπηρεσίας, ειδικής απασχόλησης, επικίνδυνης εργασίαςκλπ. Υπενθυμίζουμε πως είναι επίδομα που συνυπολογίζεται στηνσύνταξη και το μοναδικό επίδομα το οποίο λαμβάνουν επιπλέοντης Κατηγορίας τους οι Καταμετρητές (ΔΟ2Β), ως ειδικό επίδομαλόγω της «φύσεως εργασίας» και των δυσχερειών στηνεκτέλεση των καθηκόντων τους, το οποίο έχει περικοπεί έως και45% από την εφαρμογή των νόμων που προαναφέραμε.Αναμένουμε την απάντησή της ΓΕΝΟΠ, η οποία ως ΑΣΟΠ είναικαθ’ ύλη αρμόδια για τη σχετική διαπραγμάτευση με τη διοίκησητης ΔΕΗ, όπως τα με Α.Π. 1454/26-04-2010 και Α.Π. 1512/10-01-2012 έγγραφά μας έχουμε ζητήσει. Σύλλογός μας έχεικαταθέσει σχετικό φάκελο στον εργατολόγο κ. ΔημήτρηΠερπατάρη για τις νόμιμες ενέργειες με σκοπό την άρση τηςσυγκεκριμένης αδικίας.

Συνεχίζουμε την διοικητική και δικαστική επίλυση του ζητήματοςπου αφορά στο άνοιγμα των κλιμακίων των Συναδέλφων. Όπωςείναι γνωστό εγκρίθηκε το 2010 από την Επιχείρηση ηαναμόρφωση μισθολογικής εξέλιξης της Κατηγορίας ΔΟ2, ώστενα μην υπάρχει πλέον καμιά διαφοροποίηση όσον αφορά στουςκατόχους ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ Γενικού Λυκείου και αυτούς μεαπολυτήριο Τεχνικού Λυκείου – Τεχνικής κατεύθυνσης, κάτι πουαφορά κυρίως συναδέλφους ΔΟ2Β (Καταμετρητές). Επειδήεξακολουθεί να υφίσταται ζήτημα για τους συναδέλφουςαποφοίτους ΤΕΛ (Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου) και τουςαπόφοιτους Τεχνικών Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, στάθμηςΕργοδηγών, έχει γίνει υπόμνημα και αποστέλλεται άμεσα στηΔΑΔ-ΔΕΔΔΗΕ, επιστολή με πλήρη στοιχεία και φάκελο για τοσυγκεκριμένο ζήτημα. Επίσης συνεχίζονται οι δικαστικέςδιεκδικήσεις και η εκδίκαση υποθέσεων Συναδέλφων για τοάνοιγμα των Κλιμακίων τους.

Απαιτούμε αποκατάσταση της αδικίας με τις χιλιομετρικέςαποζημιώσεις και ζητάμε υπηρεσιακό ή μισθωμένο όχημα, όπουαπαιτείται. Σήμερα, με την αύξηση της τιμής της βενζίνης και τηςμείωσης των μισθών μας, ζητάμε την αύξηση της χιλιομετρικήςαποζημίωσης χρήσης Ι.Χ. αυτοκινήτων στην υπηρεσία, η οποίαστην ουσία «μισθώνει», έναντι εξευτελιστικού τιμήματος, τααυτοκίνητα των Συναδέλφων, στους οποίους δίνει αποζημίωσηόσα χιλιόμετρα κι αν απαιτούνται να διανύσει ο εργαζόμενος,μόνο για τα 300 πρώτα χιλιόμετρα επί 0,15€ δηλαδή τοιλιγγιώδες ποσό των 45 €!. Έτσι ο μισθωτός παρέχει το δικό τουαυτοκίνητο για χρήση της υπηρεσίας, μαζί με τα έξοδακαυσίμων, φθοράς κλπ, 22 εργάσιμες ημέρες για… 2,046 € τηνημέρα!!!

 
ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ  ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!!!

Η ευθύνη για να χαράξουμε το εργασιακό  μας μέλλον ανήκει σε όλους.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο



 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ            ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: