DEH

DEH

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΔΔΗΕ: Διερευνώνται οι καταγγελίες για εργολαβίες στη ΔΕΗ

Οι καταγγελίες του Ανδρέα Αβραμίδη, μέλους της δ.σ. της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ, ότι προσωπικό της επιχείρησης απασχολείται σε εργολαβικές επιχειρήσεις, έχουν ήδη διερευνηθεί και μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει αποδείξεις ότι πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, αναφέρουν πηγές του ΔΕΔΔΗΕ σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε από την επιστολή του συνδικαλιστή της ΕΤΕ ΔΕΗ.
Παρά ταύτα η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις «προληπτικού χαρακτήρα», δηλαδή έχουν γίνει κάποιες μετακινήσεις προσωπικού ενώ σημειώνεται ότι υπάρχει αυστηρή πρόβλεψη και ποινές σε περίπτωση που διαπιστωθεί τεκμηριωμένα ότι έχουν παραβιαστεί οι όροι των εργολαβικών συμβάσεων.

Το όλο θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες αφορά εργολαβίες αποκοπών μικρού αντικειμένου της σύμβασης (στη διετία είναι λίγες δεκάδες χιλιάδες  ευρώ). Τα εργολαβικά αυτά συνεργεία αναλαμβάνουν να κόβουν ή να συνδέουν ρεύμα σε μετρητές πελατών της επιχείρησης και βάσει της σύμβασης απαγορεύεται να απασχολείται προσωπικό της ΔΕΗ ή της ΔΕΔΔΗΕ με ποινή έκπτωσης.

Σε κάθε περίπτωση είναι ευνόητο ότι χωρίς να υπάρχουν απτές αποδείξεις, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε άλλα μέτρα πλην των μετακινήσεων αναφέρουν οι ίδιες πηγές του ΔΕΔΔΗΕ.
Το φαινόμενο εργαζόμενοι να λειτουργούν ως εργολάβοι ή να απασχολούνται σε εργολαβικές επιχειρήσεις είναι υπαρκτό, είναι φαινόμενο διαφθοράς, πρέπει να αντιμετωπιστεί, αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Αβραμίδης.
Σημειώνεται ότι η ΕΤΕ ΔΕΗ αναμένει να έχει επίσημη ενημέρωση από το ΔΕΔΔΗΕ για την εξέλιξη των ερευνών των καταγγελιών που έγιναν από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: