DEH

DEH

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΙΣ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙΑ & ΔΑΚΕ

του Μιχάλη ΡαμπίδΗ
τ. μέλους  Κ.Ε. / Ν.Δ.

Η  υψηλή καταγωγή του Κυριάκου δεν του επιτρέπει  καμιά σχέση με παράταξη, συνδικαλισμό, εργατικούς αγώνες, διεκδικήσεις και …  ΔΑΚΕ.   Πόθεν κρατεί η σκούφια;
- Κωστής Μητσοτάκης (1845-1898) & Κατιγκώ  Βενιζέλου (αδελφή του Ελευθέριου)  Γονείς του
παππού Κυριάκου,  ιδρυτή του κόμματος  των ‘’Ξυπόλητων’’ το οποίο παρέλαβε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το μετονόμασε σε ‘’Κόμμα Φιλελευθέρων’’.
-Κυριάκος Μητσοτάκης (1883-1944) ο παππούς, δημοσιογράφος & πολιτικός.
- Κων/νος Μητσοτάκης 1918 (άπαντες Χανιά) γιός του Κυριάκου & της Σταυρούλας  Πλουμιδάκη, εξελέγη βουλευτής σε ηλικία 28 ετών και με τη Ν.Δ. έγινε πρωθυπουργός  το 1990.
-Κυριάκος Μητσοτάκης 1968 Αθήνα γιός του Κων/νου και της Μαρίκας Γιαννούκου, κολεγιόπαιδο και σπουδαστής στο Harvard  στις κοινωνικές επιστήμες (όπως και ο ΓΑΠ) και μετά Stanford για διεθνής οικονομικές σχέσεις. Τα πρώτα και μοναδικά ένσημά του τα έχει ως Γκόλντεν Μπόι. Ως εκεί.
Το 1985 ξεκίνησε από λίγους αλλά γενναίους εκλεγμένους συνδικαλιστές, του ευρύτερου αλλά και του στενού ιδιωτικού τομέα, η προσπάθεια ένωσης όλων των παραταξιακών δυνάμεων, που κινούνται στον φιλελεύθερο χώρο, με την ονομασία Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων  (ΔΑΚΕ)
Η σύνδεση του Κυριάκου με τη ΔΑΚΕ και μοναδική  σχέση είναι η σοφία του πατρός Κων/νου, διαισθανόμενος την ανάγκη παραταξιακής βοήθειας στο δρόμο για την πρωθυπουργία το 1986 να στηρίξει και να αναγνωρίσει τη ΔΑΚΕ . Παρά τις έντονες διαφωνίες των ‘’φίλων’’ βιομηχάνων.
Ο Κυριάκος φρονεί ότι σήμερα η ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του αλλά και τα βλάπτει, διότι ας πούμε είναι εμπόδιο στο να αξιοποιήσουμε (οι Γερμανοί κλπ ) το δημόσιο πλούτο μας. Όμως ο αγαπητός Κυριάκος δεν απέφυγε τον πειρασμό να εξωτερικεύσει κι άλλες μύχιες σκέψεις του.
‘’Οι επαγγελματίες προνομιούχοι που έχουν άγνοια ιδεολογικού προσανατολισμού και θέσεων κόμματος’’. Αν δεν θυμάσαι, Κυριάκο βρίσκεσαι στο κόμμα της Ν.Δ. με ιδρυτή τον Κ.Κ. με τα μεγάλα ‘’φρύδια’’ που δεν χαριζόταν στους πλουσιοκακομαθημένους, ούτε εκβιαζόταν από κανέναν.  Μην μπερδεύεσαι με του ‘’νεοξυπόλητους’’ και τους ‘’νεοφιλελεύθερους’’.
Το διαπαραταξιακό φαινόμενο μας το διδάξατε εσείς, με την προκλητική κάλυψη ο ένας για τον άλλον όπου δη και την απόλυτη σύμπνοιά σας σ’ αυτά που σας ‘’ενώνουν’’.
Αν όντως όπως λες Κυριάκο κάποιοι συνδικαλιστές διεγράφησαν από τα μάτια της κοινωνίας, τότε λυπάμαι αλλά όλος ο πολιτικός κόσμος , πέραν της διαγραφής είναι και υπό διωγμό.
Πιστεύεις ότι αυτές  οι θέσεις εκφράζουν τους ψηφοφόρους της εκλογικής σου περιφέρειας (Β’ Αθήνας) αλλά και τη συνολική κοινωνία του μεσαίου, φτωχού και πάμφτωχου Ελληνικού λαού;
Aναφέρθηκες στην αξιοπιστία του πολιτικού λόγου και διερωτάται εύλογα ο καθένας: Αν ως  151ος ψήφιζες το μεσοπρόθεσμο, αλλά επειδή είσαι αντιπολίτευση δεν το ψηφίζεις, ποια είναι η αξιοπιστία του δικού σου πολιτικού λόγου;  Τη δήλωσή σου την έκανες βιαστικά πριν ακόμα ανακοινωθούν από τον ‘’συμπαθέστατο’’ Ε. Βενιζέλο  οι επιπλέον αρνητικές αλλαγές για το λαό. Μήπως αυτές και άλλες τόσες σ’ αφήνουν αδιάφορο;  Πιστεύεις στις αρχές άρνησης του κ Α. Σαμαρά για τη ’’μη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου’’,  για να  πεισθούμε κι εμείς;  Ποια στήριξη του παρέχεις έναντι των πιέσεων των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος;
Τελικά αριστούχε του Harvard την πολιτική μας πλατφόρμα την καθορίζουν  οι Τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι, οι αρθογράφοι μεγάλων ξένων και ντόπιων εντύπων και τα’ αφεντικά τους ή ο λαός που σας ψηφίζει, οι πραγματικές του ανάγκες και το πατριωτικό συμφέρον;
Οικονομολόγε του Stanford στο καπιταλιστικό σύστημα και σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, ποια ιδεολογία μπορεί να ενοχοποιήσει την συντεχνιακή αντίληψη και διεκδίκηση;
Τα κατά παραγγελία δημοσιεύματα των New York Times δεν επηρεάζουν τους Έλληνες. Γι’ αυτό σκέψου σοβαρά την αυριανή ημέρα, μπορεί να σε κατατάξει στη λίστα των απόντων  ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: