DEH

DEH

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΕΤΕ/ΔΕΗ: Εφιάλτης δίχως τέλος.

Τον Μάιο του 2010, η κυβέρνηση, με πρόσχημα την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους,έθεσε την χώρα σε τροχιά μνημονίου, με την υπόσχεση ότι οι θυσίες θα ανταμείβονταν σε βάθος τριετίας.
Ένα χρόνο μετά και ενώ (οι τσέπες μας άδειασαν,οι μισθοί μας μειώθηκαν, η αγοραστική μας δύναμη εξανεμίστηκε, η εύρεση εργασίας μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός), η κυβέρνηση επανέρχεται και
ζητά τη λήψη νέων δυσβάσταχτων μέτρων και την υπογραφή ενός δεύτερου μνημονίου, ακόμη σκληρότερου από το πρώτο.
Με προκάλυμμα την κινδυνολογία, επιχειρεί σήμερα να ολοκληρώσει την λεηλασία των κοινωνικών κατακτήσεων και να βγάλει στο σφυρί τα τελευταία “ασημικά» της χώρας. Φως,νερό, τηλέφωνο και ότι άλλο έχει απομείνει.
Προβάλλοντας την απειλή της χρεοκοπίας, ζητά την υπογραφή ενός δεύτερου μνημονίου χωρίς καν να εξηγήσει τί έφταιξε και τα μέτρα του πρώτου μνημονίου δεν έπιασαν τόπο. Που αξιοποιήθηκαν οι περίφημες πρώτες και δεύτερες και τρίτες δόσεις; Τι πήγε στραβά η οικονομία βρίσκετε στην ίδια ή ακόμη χειρότερη αφετηρία;
Ένας πραγματικός ανεμοστρόβιλος μέτρων το μεσοπρόθεσμο.
· Κεφαλικός φόρος, έκτακτη εισφορά από τα χαμηλά εισοδήματα, νέα συρρίκνωση μισθών και συντάξεων.
· Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, συγχωνεύσεις,καταργήσεις, περικοπές.
· Τσάκισμα του Δημοσίου με την αναλογία 1/5 (προσλήψεις/αποχωρήσεις)να γίνεται μέσα σε μήνες 1/10.
· Μείωση δαπανών περίθαλψης και φαρμακευτικής δαπάνης, ολοκληρωτικό ξήλωμα του κοινωνικού κράτους.
· Αύξηση έμμεσων φόρων (τσιγάρα, εστίαση, φυσικό αέριο), πιο αυστηρά τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση τελών κυκλοφορίας.
Το μέλλον μας υποθηκεύεται καθημερινά όλο και περισσότερο.
Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ακόμα και οι πέτρες ομολογούν την αποτυχία. Η εμπειρία του πρώτου μνημονίου δεν δικαιολογεί καμιά αυταπάτη. Η κυβέρνηση υποθηκεύει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για πολλές δεκαετίες.
Ο δρόμος που ακολουθεί, υπό την καθοδήγηση των δανειστών μας οδηγεί ολοταχώς στην αρένα της κοινωνικής εξαθλίωσης. Το μεσοπρόθεσμο έκτρωμα στρώνει το χαλί για την δήμευση της δημόσιας περιουσίας και την άνευ όρων παράδοση της χώρας, στα διεθνή κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Το ζητούμενο είναι αν θα αποδεχτούμε το ρόλο που μας επιφυλάσσουν.
Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ η πολιτική του μνημονίου πτώχευσε. Για να μην πτωχεύσει ο κόσμος της εργασίας πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Πρέπει επιτέλους να λάβουν το μήνυμα ότι οι πολίτες αυτού του τόπου δεν είναι απλές λογιστικές μονάδες. Είναι άνθρωποι με δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, την επιβίωση και την ευημερία.
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Στην πολιτική της εθνικής και κοινωνικής ταπείνωσης απαντάμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Με απεργιακό κίνημα διάρκειας και ταξική αλληλεγγύη.
· ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, που ομοφώνα προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, από την Κυριακή το βράδυ (ξημερώματα Δευτέρας 20 Ιούνη).
· ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ στις δυναμικές ενέργειες (ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ -ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ) που ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ για τις επόμενες μέρες.
Η μητέρα όλων των μαχών έφτασε.
Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να αγκαλιάσουν το πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε τη μεγάλη μάχη ενάντια στο νέο μνημόνιο υποταγής και την αντιλαϊκή επέλαση.
Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν στην εκποίηση, το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. Δεν επιτρέπουν την μετεξέλιξη της ΔΕΗ, από Επιχείρηση Δημοσίου Συμφέροντος, σε“μαγαζί» ιδιωτικού συμφέροντος. Δεν παραχωρούν συνταγματικά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.
Σε όσους αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς, απαντάμε με την φράση:
“Μολών λαβέ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ            ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: