DEH

DEH

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

“Τον αγώνα μας θα τον πάμε μέχρι τέλους” - "Το ΠΑΚ δεν είναι μάρκα μπαταρίας"

Αυτά τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, κάνοντας λόγο για παιχνίδια κερδοσκοπίας σε βάρος της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης.
Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΘ και αναφέρθηκε διεξοδικά στη σημασία πώλησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ
στο πλαίσιο του υπό έγκριση από τη Βουλή μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, μιλώντας για όλους και για όλα, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σχέδιο κερδοσκοπίας σε βάρος της ΔΕΗ εδώ και δύο χρόνια. “Θα φροντίσουμε να πιάσουν δουλειά οι εισαγγελείς της χώρας” είπε και σχολίασε ότι η μετοχή της ΔΕΗ πριν από δύο χρόνια είχε αξία 32 ευρώ και σήμερα αποτιμάται γύρω στα 9 ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι το ελληνικό κράτος θα εισπράξει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ από τη μετοχοποίηση του 17%, όταν μόνο ένα από τα εργοστάσια που σχεδιάζει να δημιουργήσει η ΔΕΗ θα κοστίσει 1,2 δισ. “Αυτά τα λεφτά θα τα πάρουν μόνο από τα μερίσματα σε 1-2 χρόνια”, είπε και μίλησε για έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, που θα κληθεί μετά την ιδιωτικοποίηση να πληρώνει τριπλάσια και τετραπλάσια τιμολόγια.
Τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ως συνδικάτο έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως ότι πρώτιστα ενδιαφέρεται η ΔΕΗ να παρέχει ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες στον έλληνα καταναλωτή. “Η κρίση ήδη έχει χτυπήσει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, και η ιδιωτικοποίηση θα χειροτερέψει την κατάσταση” είπε και έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις εντολές διακοπής ρεύματος το 2010 λόγω αδυναμίας πληρωμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2010 δόθηκαν από την επιχείρηση 1.156.373 εντολές διακοπής ρεύματος για καταναλωτές που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν για δεύτερη φορά τα τιμολόγιά τους. Το συνολικό ποσό των απλήρωτων τιμολογίων ήταν 1.665.826.119 ευρώ. Από αυτές εκτελέσθηκαν τελικά οι 245.808 εντολές διακοπής, οι οποίες αντιστοιχούσαν στο απλήρωτο ποσό των 273.648.682 ευρώ. Εξ αυτών έκαναν επανασύνδεση οι 161.419 χρεώστες, πληρώνοντας 164.719.650. ευρώ. Οι υπόλοιποι δεν πλήρωσαν και οι παροχές ρεύματος διακόπηκαν.
“Είχαμε δηλαδή περίπου 100.000 οριστικές διακοπές. Μεταξύ αυτών ήταν χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά δυστυχώς και πολλά νοικοκυριά. Αυτά το 2010. Αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και τριπλασιασθούν τα τιμολόγια, θα αυξηθούν και οι διακοπές, γιατί οι ιδιώτες σκέφτονται μόνο το κέρδος” σημείωσε ο Ν. Φωτόπουλος και κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι “κρύβεται” και αποφεύγει συνειδητά να συναντηθεί με τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι θα στείλουν μήνυμα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, αρχικά μέσω του πανεργατικού συλλαλητηρίου σήμερα στις 10.30 το πρωί την πλατεία Αριστοτέλους αλλά και με τη συμμετοχή τους στις 24ωρες απεργίες, της 9ης Ιουνίου σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και της 15ης Ιουνίου σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

"Το ΠΑΚ δεν είναι μάρκα μπαταρίας"
Ερωτηθείς για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, έκρινες θετική την πρωτοβουλία 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν να συζητηθεί στη Βουλή και στα όργανα του ΠΑΣΟΚ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ ως στέλεχος της ΠΑΣΚΕ απέκλεισε κάθε σκέψη αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ, όπως έπραξαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ - ΟΤΑ. “Να φύγουν οι χθεσινοί και οι άκαπνοι, αυτοί που νομίζουν ότι το ΠΑΚ είναι μάρκα μπαταρίας. Εγώ είμαι 32 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ” είπε και ζήτησε μέσω των οργάνων του το ΠΑΣΟΚ να επανακαθορίσει τη στάση του, διότι “η ασκούμενη πολιτική είναι νεοφιλελεύθερη και δεν αρμόζει σε ένα σοσιαλιστικό κόμμα”. Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται σε βάρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, είπε ότι η χρηματοδότηση του συνδικάτου γίνεται μέσω ΣΣΕ και από χρήματα των εργαζομένων, και πως υπάρχει συγκεκριμένο κέντρο που έχει συντονίσει την επίθεση κατά της ΓΕΝΟΠ. “Εμείς δεν συμφάγαμε ούτε ανεβήκαμε σε κότερα. Πήγαμε κόντρα στα συμφέροντα”, είπε δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς προς το κυβερνών κόμμα και τονίζοντας ότι η ΓΕΝΟΠ θα δώσει μαζικά το παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: