DEH

DEH

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Στάση πληρωμών κήρυξε και πάλι το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Σταμάτησαν από χθες οι πληρωμές δαπανών για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις από το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ στην Κοζάνη, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα. Οι ασφαλισμένοι που έσπευσαν χθες στο πολυϊατρείο της Κοζάνης αντίκρισαν θυροκολλημένη ανακοίνωση που τους ενημέρωνε ότι το «ταμείο είναι κλειστό», ενώ μπαίνοντας και ρωτώντας τους υπαλλήλους λάμβαναν την απάντηση «λεφτά τέλος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που σταματούν οι πληρωμές λόγω έλλειψης χρημάτων, αφού αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται πυκνά - συχνά . Το θέμα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθουν τα χρήματα και πότε θα αρχίσουν οι πληρωμές. Η τομεάρχης οικονομικού
Όλγα Τσαουσίδου δήλωσε: «Σταματήσαμε τις πληρωμές από σήμερα, ενημερώσαμε τους αρμοδίους στην Αθήνα, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα πάρουμε λεφτά». Δεν αποκλείεται πάντως η στάση πληρωμών για ιατρικές δαπάνες και εργαστηριακές να διαρκέσει ολόκληρο τον Οκτώβριο. Τα χρήματα που έρχονται στο συγκεκριμένο κωδικό είναι λιγοστά και επαρκούν για πληρωμές ιατρικών πράξεων μόλις δύο τριών ημερών. Και πώς να φτάσουν για παραπάνω, όταν το ποσό που κατατίθεται ανέρχεται μόλις σε 30.000 - 40.000 ευρώ.

Σύντομα το ίδιο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσει και το ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας, αν δεν κατατεθούν τα χρήματα. Τα 50.000 ευρώ που υπήρχαν χθες στο ταμείο για ιατρικές δαπάνες επαρκούν μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: