DEH

DEH

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας:

Καταγγέλλουμε τις φασιστικές, απολυταρχικές και αυταρχικές λογικές και συμπεριφορές της ΠΑΣΚΕ Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντέξουν τον εξόχως αρνητικό αντίκτυπο από τα μέτρα που λαμβάνονται, την ώρα που ενώ στην κυριολεξία ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ να βλέπουν τον μισθό και την σύνταξή τους να μειώνονται, την περίθαλψή και την ποιότητα της ζωής τους να υποβαθμίζονται, την ανεργία να καλπάζει ασφυκτικά, την ίδια αυτή ώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να ΥΠΟΜΕΙΝΟΥΝ και να κρατηθούν με αξιοπρέπεια.
Στο όνομα του μνημονίου και των δεινών, που κατά συρροή οι εργαζόμενοι αισθάνονται να τους ¨καταπλακώνουν¨ καθημερινά, κάποιοι θα πρέπει να το καταλάβουν καλά ότι ΥΠΟΜΕΝΩ δε σημαίνει ούτε ¨ξεχνώ¨ ούτε ¨υποχωρώ¨ . Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δε ξεχνούν ότι η σημερινή κυβέρνηση σκαρφίστηκε και επέβαλε στους πολίτες –για χάρη των τραπεζιτών και των μεγάλων συμφερόντων- ένα μνημόνιο με καταστροφικές συνέπειες.
Στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας Η ΠΑΣΚΕ με λεονταρισμούς και αποκλεισμούς ¨επιδεικνύει¨ την πλειοψηφική της δύναμη (συγκυριακά) στο Διοικητικό Συμβούλιο και με τρόπο σφόδρα αλαζονικό καταστρατηγεί το καταστατικό και τη βούληση των εργαζόμενων προκειμένου να μπορέσουν να ¨χειριστούν¨ και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, με αυτά τα δεδομένα πραγματικά είναι αδύνατον να μην αναρωτηθεί κάποιος ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ο κορυφαίος αυτός θεσμός και όργανο των εργαζόμενων- ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ Ή ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ; Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες που υπάρχουν σε καθημερινή βάση στην περιοχή μας, την Ενεργειακή καρδιά της χώρας, δε δικαιολογούν σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τέτοιου είδους συμπεριφορές. Τις καταδικάζουμε και ως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, θα κινήσουμε κάθε διαδικασία που θα αποκαταστήσει τα πράγματα και θα επαναφέρει τον θεσμό του Εργατικού Κέντρου στις καταστατικές του αρχές.
Τα μέλη της ΔΑΚΕ Εργατικού Κέντρου:
Πουρλιάκας Βασίλειος
Συμεωνάκος Δημήτριος
Συμεωνίδης Δημήτριος
Τζαβέλας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: