DEH

DEH

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ένταση στο έκτακτο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Ένταση επικράτησε στο έκτακτο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ όταν στο βήμα ανέβηκε να μιλήσει ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ του επιτέθηκαν λεκτικά με αποτέλεσμα να υπάρχει προς στιγμήν εκνευρισμός και να απειληθούν επεισόδια τα οποία όμως αποφεύχθηκαν χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων
δημιουργήθηκε ένταση, υπήρξαν σπρωξιές και προπηλακισμοί και από τις δύο πλευρές η οποία έληξε με την παρέμβαση των πιο ήπιων οι οποίοι ηρέμησαν και τους θερμόαιμους.

Στο συνέδριο ήταν προσκεκλημένη και η Τίνα Μπιρμπίλη η οποία και στη συνέχεια μίλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αν και έγινε και αυτή αποδέκτης αποδοκιμασιών.
Η Τ. Μπιρμπίλη έδωσε διαβεβαιώσεις για διατήρηση του 51% των μετοχών της ΔΕΗ από το δημόσιο αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση ενώ έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης καθώς και ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει να είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

"Σήμερα καλούμαστε να λύσουμε προβλήματα που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε ιδιαίτερα στενά χρονικά περιθώρια", πρόσθεσε η υπουργός.

Αναφορικά με τον διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής που προβλέπει η οδηγία 72/2009 με προθεσμία προσαρμογής το Μάρτιο του 2011 η υπουργός είπε ότι εξετάζονται οι εναλλακτικές επιλογές που προβλέπονται στην οδηγία.

Ο πρόεδρος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός ανέφερε ότι ως το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθούν οι 1.600 προσλήψεις που εκκρεμούν επί αρκετούς μήνες. Ωστόσοτο προσωπικό της ΔΕΗ στο τέλος του 2010 θα είναι λιγότερο από πέρυσι αφού στο μεταξύ αποχώρησαν με πρόωρη συνταξιοδότηση 2.000 εργαζόμενοι.

Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην παραγωγή και τα ορυχεία.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος απηύθυνε τέσσερις προειδοποιήσεις:

- Να μη θιγεί το ασφαλιστικό

- Να προχωρήσει η κατασκευή των δύο νέων λιγνιτικών μονάδων σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα,

- Να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός

Να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη μεταφορά και τη διανομή

Δεν υπάρχουν σχόλια: