DEH

DEH

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ

ΔΑΚΕ ΕΝΩΣΗ           Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο, ότι έχει αποσταλεί στην νομική υπηρεσία της ΔΕΗ από το αρμόδιο υπουργείο προσχέδιο νόμου, σύμφωνα με το οποίο αυτονομούνται οι τομείς δράσεις της επιχείρησης ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΔΙΑΝΟΜΗ και στο εξής οι εργαζόμενοι σε αυτές δεν θα εκπροσωπούνται από την ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ.


Σαν ΔΑΚΕ ΔΕΗ – ΕΝΩΣΗ πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση προωθεί πολιτικές οι οποίες θα πλήξουν τη βιωσιμότητά της επιχείρησης, το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της και θα την κάνουν εύκολη
λεία για τον ανταγωνισμό σε τέτοιο βαθμό, που να καταστεί νομοτελειακή ανάγκη η πώλησή της.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, ουσιαστικά η κυβέρνηση ξεκινώντας από το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας προσπαθεί να αποδυναμώσει και τελικά να διαλύσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Με την κίνησή του αυτή ο κος Παπανδρέου θέλει να κόψει τον γόρδιο δεσμό με τους συνδικαλιστές που ανέθρεψε 20 χρόνια τώρα και οι οποίοι στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης.

Κύριε Πρόεδρε της ΓΕΝΟΠ αληθεύουν αυτά που γράφτηκαν στις εφημερίδες? Aν ναι τι σκοπεύετε να κάνετε? Μέχρι τώρα εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ,δεχτήκαμε απανωτά χτυπήματα, με μειώσεις του μισθού μας, με κόψιμο των δώρων μας, χωρίς να γίνει ούτε μια διαμαρτυρία. Κάποτε βγαίναμε στους δρόμους για λιγότερης σημασίας θέματα. Τι συμβαίνει τώρα? Δώσαμε λευκή επιταγή στον κ. Παπανδρέου αποδεχόμενοι ότι εμείς οι εργαζόμενοι φταίμε για όλα τα δεινά που συμβαίνουν στην Ελλαδίτσα μας? Γιατί αυτό μας είπε ο κος Πάγκαλος ότι δηλαδή μαζί τα φάγαμε …..

Όταν σε λίγο θα ξεκινήσει η κυβέρνηση τον πόλεμο στη ΔΕΗ, οι σύντροφοι σου στα κανάλια θα αρχίσουν την ψυχολογική τρομοκρατία, τον διασυρμό και την στοχοποίηση με αφορμή τάχα την ενημέρωση. Βέβαια, εσύ τα έζησες όλα αυτά και τα ξέρεις;

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες , καταμεσής του κοινωνικού κοχλασμού, του αποδεκατισμού των εργαζομένων, από καθημερινούς εξευτελιστικούς θανάτους ( κόβοντας μισθούς και συντάξεις ) από στρατευμένους από την κυβέρνηση πολιτικούς σκοπευτές, με στόχο την πρόκληση φόβου ώστε να καμφθεί το αντιστασιακό φρόνημα του εργαζόμενου.

Θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας να έρθει η σειρά μας? Πρόσφατα ζήσαμε την τελευταία θυσία στο βωμό της Νεοφιλελεύθερης λατρείας της κυβέρνησης , των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων .

Η κυβέρνηση μιλάει για ελευθερία έκφρασης όταν την ίδια στιγμή προσπαθεί μέσω των ΜΜΕ να χειραγωγήσει, μιλάει για την ελευθερία της επιχειρηματικότητας όταν ρυπαίνει, μιλάει για καταναλωτικά δικαιώματα όταν αφήνει τους εμπόρους και κερδοσκοπούν ασυστόλως χωρίς κανένα έλεγχο.

Μας μιλάει για το δικαίωμα στην εργασία όταν στατιστικά καταγράφεται επισήμως ποσοστό ανεργίας της τάξης του 30%, μας μιλάει για το δικαίωμα στην απρόσκοπτη κυκλοφορία όταν την ίδια στιγμή έχει βάλει μπάρες και διόδια κάθε 20 – 30 χιλιόμετρα.

Βαφτίζει κάθε μεμονωμένη επιθυμία, δικαίωμα και μετά στρέφει μέχρι τελικής πτώσεως το ένα δικαίωμα απέναντι στο άλλο. Στο τέλος θα σκυλεύσει επί των πτωμάτων τους απολαμβάνοντας την παντοδυναμία του.

- Αυτό το ΠΑΣΟΚ ονειρευόντουσαν κάποιοι ?

- Αυτή την κυβέρνηση υποστήριξαν και θα συνεχίζουν να στηρίζουν?

Η ΔΑΚΕ ΔΕΗ – ΕΝΩΣΗ μαζί με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει σαν χρέος της, να στηρίξει τα συμφέροντα των εργαζόμενων, της επιχείρησης και του ελληνικού λαού. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι να δικαιωθούμε.


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                          Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                      ΒΑΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: