DEH

DEH

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Γενική 24ωρη απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου κήρυξε η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ με απόφαση της ολομέλειας της διοίκησης κήρυξε 24ωρη γενική απεργία για την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου κατά των «σκληρών και άδικων μέτρων του μνημονίου», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Για την ίδια ημέρα προγραμματίζει και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως.
Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «στις διεκδικήσεις της Συνομοσπονδίας και ως απάντηση στο μνημόνιο, είναι ένα μνημόνιο κοινωνικής και εργασιακής προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Η ΓΣΕΕ απορρίπτει «κατηγορηματικά κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με τον νέο προϋπολογισμό έτους 2011» και ζητά
να «πληρώσουν οι “έχοντες και οι κατέχοντες”».

Ακόμη, απαιτεί τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας «η οποία λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις», μέτρα «για την προστασία της απασχόλησης, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού καθώς και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του».

Επιπλέον, ζητά την «επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους, την εφαρμογή ενός μείγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τα εισοδήματα, την ανάπτυξη και την έξοδο από τις δαγκάνες του μνημονίου».

Τέλος η ΓΣΕΕ διαμηνύει «προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής τους και δεν πρόκειται να δεχθούν νέες περικοπές καθώς και την υποταγή των κλαδικών συμβάσεων στις επιχειρησιακές καθώς και την συνέχιση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών» και καλεί «όλους τους πολίτες να συστρατευθούν με τα Συνδικάτα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: