DEH

DEH

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Π. Καρακασίδης: “Εγώ είμαι ευχαριστημένος αν γίνουν τα 2 από τα 13 μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την απολιγνιτοποίηση. Το λέω ως Π. Καρακασίδης, ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κι ως μέλος του μεγαλύτερου ενεργειακού σωματείου εργαζομένων (Σπάρτακος)” – “Βολές” κατά πάντων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης (Βίντεο)

“Βολές” κατά πάντων, υπερασπιζόμενος, απολύτως, τη γραμμή της κυβέρνησης, στο θέμα της απολιγνιτοποίησης, εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας 22/6, από την αίθουσα του Κοβενταρείου, στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της θεματικής κουβέντας, που διοργάνωσε, για το συγκεκριμένο ζήτημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κοζάνης, Παντελής Καρακασίδης ο οποίος και προσκλήθηκε να

συμμετάσχει, στη συζήτηση, ως τοπικός εκπρόσωπος κόμματος, καταθέτοντας τις απόψεις του γι’ αυτό το φλέγον ζήτημα.

Ο κ. Καρακασίδης, με αφορμή σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Μίλτου Μαγγιρίδη, σε συνδυασμό με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής, του ίδιου συνδυασμού, Κυριάκου Μιχαηλίδη, πως ο σημερινός Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν είχε εκφράσει, προεκλογικά, στο θέμα της απολιγνιτοποίησης, τις ίδιες θέσεις σε σχέση με αυτές που προωθεί σήμερα, απάντησε, σε έντονο ύφος, πως από το 2006, ως τότε Τομεάρχης Ενέργειας, ο Κ. Μητσοτάκης, που είχε επισκεφτεί τον κ. Μιχαηλίδη στο Δημαρχείο του τότε Δήμου Δημ. Υψηλάντη, είχε εκφράσει ξεκάθαρα τις απόψεις του υπέρ της “πράσινης” ενέργειας, όπως, επίσης, και το 2017 και πως δεν άλλαξε τις θέσεις του, αναφορικά με αυτά που πράττει σήμερα.

Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η δήλωση τού Προέδρου της ΝΟΔΕ Κοζάνης πως από τα 12 μέτρα της κυβέρνησης (εκείνος τα ανέφερε ως 13), που προωθεί ως αντιστάθμισμα των επιπτώσεων που θα προκληθούν από την απολιγνιτοποίηση κι ανακοινώθηκαν, αναλυτικά, στο πλαίσιο σύσκεψης, που είχε πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Παντελίδης” στην Πτολεμαίδα, παρουσία δύο Υπουργών της κυβέρνησης (Χατζηδάκη & Γεωργιάδη), εκείνος, θα ήταν ευχαριστημένος αν γινόντουσαν έστω και δύο, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην αποκατάσταση των εδαφών και στην ειδική οικονομική – φορολογική ζώνη. Ο κ. Καρακασίδης κατέκρινε τη στάση των δημάρχων που δε συμμετείχαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη κι κάλεσε όλους τους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την απολιγνιτοποίηση. Μάλιστα από το ύφος της προτροπής αυτής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μ. Φλώρος έθεσε ζήτημα διαδικαστικό ζητώντας, μέσω της Προέδρου, από τον ομιλητή, να μην υποδεικνύει στους άλλους τι να κάνουν αλλά ο ίδιος να καταθέσεις τις δικές του προτάσεις, ως εκπρόσωπος κόμματος.

Να σημειωθεί πως ο Κ. Μιχαηλίδης, απαντώντας στα όσα του καταλόγισε ο Π. Καρακασίδης, επέμεινε στ’ ότι o σημερινός Πρωθυπουργός, προεκλογικά, μιλούσε για  συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα και μετά το 2030, κατά ποσοστό 17%, κάτι που δε συμβαδίζει με την πολιτική που προωθεί σήμερα. Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Κοζάνης:

kozan.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: