DEH

DEH

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

"Σβήνει" τις απώλειες του Απριλίου η ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Μπορεί οι αναλυτές της IBG και της Axia Ventures να μείωσαν σημαντικά στα 2,50 ευρώ και 2,90 ευρώ αντίστοιχα την τιμή στόχο της ΔΕΗ, όμως η μετοχή σήμερα δεν έδειξε να "προβληματίζεται" κατά την αναμέτρησή της με την κύρια αντίσταση των 3,06 ευρώ, καθώς πλέον αναρριχάται στα 3,09 ευρώ καταγράφοντας κέρδη 2,32%.
Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, η διάσπαση των 3,06 ευρώ στο κλείσιμο, μπορεί να δώσει συνέχεια στην κίνηση
προς την περιοχή των 3,40 ευρώ. Μάλιστα, η μετοχή, σε αντίθεση με το κακό ξεκίνημα του Απριλίου της αγοράς, έχει καταγράψει μόνο πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, αλλά η ανάκαμψή της από τις διορθωτικές συνεδριάσεις δεν ήταν ανάλογη με εκείνη του γενικού δείκτη και του FTSE 25.
Και αυτό διότι τόσο οι αναλυτές όσο και η αγορά εξακολουθεί να αποτυπώνουν τις ανησυχίες τους για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά ενέργειας.
Όπως άλλωστε έχει αναφέρει το Capital.gr το τελευταίο διάστημα δεν ήταν λίγες οι εταιρείες που κατέθεσαν ή εξασφάλισαν άδειες προμήθειας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για δραστηριοποίηση στη λιανική του ρεύματος. Χθες εξασφάλισαν σχετική άδεια τα ΕΛΤΑ, ενώ άδεια έχει αποκτήσει και η Τιτάν. Αίτηση έχει καταθέσει και η Επίλεκτος, η Onex και ο ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: